Paleis het Loo decor voor koninklijk polo

Dinsdag 15 augustus 2017

Door Redactie

Pixabay, Creative Commons

Paleis het Loo wordt het decor voor een ‘koninklijke’ polowedstrijd. Dat voor Paleis het Loo gekozen is mag eigenlijk niet verbazen, aangezien polo een ‘adelijke’ flair heeft. Het zogeheten ‘Royal Polo at the Palace’ vindt plaats op 26 en 27 augustus.

Het betreft een benefietevenement, meldt Paleis het Loo. Vier professionele poloteams bestijgen hun paarden voor de prestigieuze ‘King’s Cup’. Tussen de wedstrijden door vindt een veiling plaats onder leiding van internationaal veilinghuis Bonhams, waar Paleis het Loo al vaker zaken mee heeft gedaan. De opbrengst van de veiling komt deels ten goede aan een initiatief van de Code Club. De Code Club wil Apeldoornse basisschoolleerlingen de kans geven om te leren programmeren.

Langs het speelveld zijn antieke ‘coaches’, typisch Engelse sportrijtuigen met vierspan, van de Private Driving Club te bezichtigen met passagiers in passende kleding. Ook wordt er op beide dagen een Hat of the Day-award en een Best Pony-award uitgereikt.

Het betreft een ‘eerste editie van een terugkerend evenement’, meldt het paleis op de eigen site. Er geldt wel een dresscode ‘Summer Chic’. (kijk hier voor het programma en de dresscode)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag ons Apeldoorns nieuws in de mail
De beste berichten en verhalen van onze redactie
1.500 Apeldoornse gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!