Paleis Het Loo gratis te bezoeken tijdens paleisweekend

Vrijdag 20 oktober 2023

Door Redactie

Vijf jaar lang onderging Paleis Het Loo een renovatie, op 22 april is die voltooid. De Gemeente Apeldoorn en Paleis Het Loo zijn blij met het resultaat, en willen deze graag laten zien aan bezoekers tijdens het paleisweekend. Hiervoor worden een aantal gratis tickets beschikbaar gesteld, zo meldt de gemeente Apeldoorn.

Apeldoorns paleisweekend

Het paleisweekend is bedacht met de intentie om inwoners van Apeldoorn de mogelijkheid te geven om het paleis te bezichtigen. De gemeente Apeldoorn en Paleis Het Loo hebben hun krachten gebundeld en zijn zo met het initiatief gekomen. Ook is er een cultureel randprogramma gepland, om er een echt Apeldoorns feest van te maken.

Reactie burgemeester

Op de website van de gemeente vertelt burgemeester Ton Heerst het volgende over het paleisweekend:“Paleis Het Loo is onlosmakelijk verbonden met onze gemeente en onze geschiedenis. Van de schilderijen tot de meubels en van de kostuums tot zelfs de planten in de tuin: achter bijna alles gaat een verhaal schuil. Elke Apeldoorner moet toch minstens één keer ronddwalen door het indrukwekkende paleis en de prachtige tuinen. Ik ben daarom ontzettend blij dat we dit paleisweekend samen met Paleis Het Loo mogelijk hebben kunnen maken voor onze inwoners.”

Meer informatie

Het paleisweekend duurt van 3 tot 5 november. Voor het hele weekend zijn er in totaal 15.000 tickets beschikbaar, wat neerkomt op 5000 kaarten per dag. De tickets kan je bestellen op de site van Paleis Het Loo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!