Park Zuidbroek als concertzaal

Woensdag 2 augustus 2017

Door Redactie

NJO-Muziekzomer komt met een gratis concert naar park Zuidbroek. Zondagmiddag 6 augustus vindt van 15.00 tot 17.00 het tweede picknickconcert van het seizoen plaats. Deze editie met toegankelijke klassiek muziek van het Ardemus Kwartet en een ensemble van de Filharmonie Noord. De toegang is gratis.

Stichting Vrienden van park Zuidbroek is er trots op dat NJO-Muziekzomer het park heeft gekozen als uitvoeringslocatie voor een van de concerten. “Het is een erkenning voor de picknickconcerten die wij sinds 2015 organiseren” aldus stichtingsvoorzitter Joost Huijsman.

Het concert begint om 15.00 uur met een optreden van het Ardemus Kwartet met het programma Winds of Change. Een ware wondermix met werk van componisten uit alle windstreken. Van Rusland tot Japan en van Amerika tot Ierland. De vier jonge talenten van Ardemus spelen een intrigerende combinatie van wereldlijke saxofoonwerken. Daarmee hebben ze al veel prijzen in de wacht gesleept op diverse internationale festivals en concoursen. Met hun spel laten ze het publiek op virtuoze wijze kennismaken met hun soepele saxofoonklanken.

Als intermezzo maakt om 15.45 uur een Ensemble van de Filharmonie Noord , o.l.v. klarinetist Kees van der Harst zijn opwachting. Het ensemble is een onderdeel van het begeleidingsorkest van de Opera Spanga waar tot 5 augustus de opera La Traviata van Giuseppe Verdi wordt gespeeld. De strijkers en klarinet spelen goed in het gehoor liggende quintetten van o.a Beethoven, Brahms en Mozart.

Voor Kees van der Harst een leuke kennismaking met Apeldoorn waar hij als klarinetdocent gaat werken voor de muziekschool Markant/Gigant.
Het programma wordt afgesloten door het Ardemus Kwartet, de publieksfavorieten van de Muziekzomer 2016.

Bezoekers wordt aangeraden zelf een (kampeer)stoeltje of zitkleedje mee te nemen. En natuurlijk een box of mand met lekkere picknick hapjes en drankjes. De organisatie zorgt wel voor enkele overkappingen tegen al te felle zon of onverhoopte regen. Verder zijn er statafels en wat stoelen. Buurtsuper COOP richt een verkooppunt in met een beperkt assortiment drankjes en snacks. Kwekerij Stadsakkers is aanwezig met heerlijke onbespoten groen lekkernijen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!