Politienieuws: Twee jongens aangehouden voor vernieling van ruiten

Maandag 12 januari 2015

Door Redactie

© Joke de Wolde

Een 15- en een 17-jarige jongen uit Apeldoorn zijn zaterdagavond 10 januari op het Burgersveld aangehouden voor vernieling van enkele ruiten van scholen aan het Holrichtersveld. Een derde verdachte wist te ontkomen.

Rond 22.40 uur kreeg de politie een melding van een buurtbewoner dat er drie jongens vernielingen gepleegd hadden bij de betreffende scholen. De jongens waren weggelopen in de richting van het Burgersveld. Daar trof de politie de drie aan. Eén van hen ging er vandoor. De andere twee konden worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat bij een kinderdagverblijf en een school stoeptegels door de ruiten waren gegooid. De twee jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten. Naar de derde verdachte wordt onderzoek verricht.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 11-01-2015 | 13:02 Apeldoorn –

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Maandag 7 juli 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

Apeldoorn – In de nacht van zondag op maandag 7 juli is een 23-jarige man uit Arnhem aangehouden na het vernielen van een voordeur in het centrum van Apeldoon. De vernieling volgde op een ruzie in de relationele sfeer. In de auto van de man trof de politie een groot geldbedrag en een hoeveelheid harddrugs aan. Dit is door de politie in beslag genomen.

De politie werd rond middernacht gebeld over de vernieling. De verdachte was weggereden in zijn auto maar is even later door de politie staande gehouden aan de Arnhemseweg, en aangehouden. In de auto van de man trof de politie de drugs en het geldbedrag aan. Dit is samen met de auto door de politie in beslag genomen.

De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 07-07-2014 | 12:15

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?