Politienieuws: Twee jongens aangehouden voor vernieling van ruiten

Maandag 12 januari 2015

Door Redactie

© Joke de Wolde

Een 15- en een 17-jarige jongen uit Apeldoorn zijn zaterdagavond 10 januari op het Burgersveld aangehouden voor vernieling van enkele ruiten van scholen aan het Holrichtersveld. Een derde verdachte wist te ontkomen.

Rond 22.40 uur kreeg de politie een melding van een buurtbewoner dat er drie jongens vernielingen gepleegd hadden bij de betreffende scholen. De jongens waren weggelopen in de richting van het Burgersveld. Daar trof de politie de drie aan. Eén van hen ging er vandoor. De andere twee konden worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat bij een kinderdagverblijf en een school stoeptegels door de ruiten waren gegooid. De twee jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten. Naar de derde verdachte wordt onderzoek verricht.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 11-01-2015 | 13:02 Apeldoorn –

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Maandag 20 februari 2012

Door Redactie

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 20 februari mede dankzij getuigen vier jongeren uit Apeldoorn aangehouden. Zij worden ervan verdacht meerdere auto’s te hebben vernield. Dankzij een goed signalement van de vier kon de politie hen aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

De politie kreeg omstreeks 02:50 uur de melding dat het viertal betrokken was bij de vernieling van een autoruit aan de Postmeestersdreef in Apeldoorn. Getuigen konden de politie voorzien van een goed signalement. Tijdens de zoekactie naar het viertal trof de politie in de buurt van de Postmeestersdreef meerdere vernielde auto’s aan. Op de Kooikersdreef lag een auto op de kop. Op de Hoveniersdreef was een ruit vernield van een auto. Zowel op de Tingietersdonk als op de Tichelaarsdonk lag een auto op z’n zijkant.

De politie kon het viertal aanhouden. Twee zijn op de Spinnersdonk en twee zijn op de Scheerdersdonk aangetroffen. De Apeldoornse jongeren, variërend in de leeftijd van 16, 17, 18 en 21 jaar, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het viertal is ingesloten voor nader verhoor. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de 18-jarige jongen trof de politie een busje pepperspray aan. Het busje is in beslag genomen en tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

De politie roept gedupeerden op om aangifte te doen via www.politie.nl

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?