Positieve resultaten in onderzoek naar Onvergetelijk-programma

Zaterdag 19 augustus 2017

Door Redactie

CODA

Rondleiding voor mensen met dementie en hun partner, vrienden of familie heeft een positief effect op deelnemers

Uit wetenschappelijk onderzoek van het VU medisch centrum (VUmc) blijkt dat het Onvergetelijk-programma een positief effect heeft op deelnemers en museummedewerkers. De onderzoeksresultaten van het VUmc bevestigen het belang van betekenisvolle activiteiten als Onvergetelijk voor de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten. Daarnaast blijkt het programma bij te dragen aan het begrip rondom dementie, en daarmee aan een dementievriendelijke samenleving.

Onvergetelijk CODA

Ook CODA Museum maakt kunst toegankelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Onvergetelijk CODA is er iedere eerste maandag van de maand. In het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september is de rondleiding in september gratis toegankelijk. Onvergetelijk CODA staat op maandag 4 september in het teken vanMens en maatschappij. En dan vooral: hoe kunstenaars dat tot uitdrukking brengen in hun werk. Een bijzondere wandeling door CODA Museum waarbij samen genieten en het delen van verhalen en ervaringen centraal staan. De rondleiding begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee.

Alzheimer Café

Samen met de Stichting Alzheimer Nederland organiseert CODA ter ere van de Wereld Alzheimer Dag het Alzheimer Café in CODA. Iedereen die een vraag heeft over dementie kan hier op dinsdag 12 september terecht, ongeacht of het uzelf een familielid of vriend(in) betreft. U krijgt in kleine groepjes een rondleiding door de tentoonstellingen onder begeleiding van speciale rondleiders. In een ontspannen sfeer kijkt, praat en geniet u van kunstwerken. De rondleiding begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Goed omgaan met dementie

In de week van de Wereld Alzheimer Dag organiseert CODA op dinsdag 19 september de gratis training Goed omgaan met dementie. In deze training leert u meer over dementie en hoe u mensen met dementie kunt herkennen, waarbij ook situaties uit de praktijk gepresenteerd worden. U leert hoe u goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie. De training wordt verzorgd door twee trainers van het programma Samen dementievriendelijk en deelnemers ontvangen aan het eind het certificaat dat bij dit programma hoort. Na afloop van deze training maakt u kennis met de speciale rondleiding Onvergetelijk CODA. De training begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Meer informatie

Voor meer informatie over de verschillende activiteiten, tijden en aanmelden kunt u terecht op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!