Prachtthema in het ACEC

Donderdag 12 juli 2018

Door Roelof Rump

Elke zomervakantie in het ACEC, een thematische tentoonstelling. Deze keer als drager ‘het Beest’.
Ik ben alvast even gaan kijken bij de opbouw: zeer divers. David heeft er trouwens zelf al een stuk over geschreven.

De deelnemende kunstenaars zijn: Anne van As Wytske Averink, Jenny Bakker, Pascal van den Berge, Anouk Bijsterbosch, Anne Mieke Boonstra, Emiel Bruggeman, Bettina Regeling Cabrera, Maartje van Dokkum, Tine Harleman, Medea Huisman, Roel Ottow, Sybren Rodenhuis, Vienna Romanee, Vincent Rijnbende, Wilma Stegeman, Jan Vermeer, Will.Yoow en Gonny de Weerd.

Ik ben een fan van Emiel Bruggeman, zijn confronterende werk, het uitvergroten van maatschappelijke thema’s past wel bij mijn karakter. Kijk naar de foto’s. De dame met de wolf, bijtend naar de hals, doet mij denken aan ‘Me Too’. De man met de penis tegen de mond doet mij denken aan recent nieuws: Een burgemeester van een niet al te grote stad is onderwerp van een justitieel onderzoek omdat hij zes vrouwen onheus seksueel heeft benaderd. De burgemeester was al trouwens eerder terecht gewezen, omdat hij op zijn werkcomputer porno keek. Iedereen kijkt zo op zijn eigen manier naar kunst, kijk naar de objecten van Emiel en probeer deze te koppelen aan maatschappelijke thema’s, je begrijpt ze dan.

De tentoonstelling wordt zaterdag 14 juli om 16.00 uur geopend door Harry Voss, actievoerder, ex-raadslid Partij voor de Dieren. Een toepasselijke keuze. Na afloop kan je deelnemen aan een buffet. Ter gelegenheid van Quatorze Julliet is er een Frans buffet. De kosten bedragen € 11. Stuur mail naar gerrit@acec.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!