Publiekswinnaar Het Talens Palet 2011 bekend

Zaterdag 17 december 2011

Door Markant

Met zo’n 200 stemmen is Cita Schats-Koeman uit Alkmaar uitgeroepen tot winnaar van de publiekswedstrijd van het Talens Palet 2011. Deze prijs is beter bekend als ‘de Bilderberg Hotel de Keizerskroon Publieksprijs’.

Het publiek kon tot en met 11 december bij zowel CODA als Markant een stem uitbrengen op één van de getoonde werken. In CODA Museum kon gestemd worden op een van de 100 winnende werken zoals geselecteerd door de regionale jury’s. Markant toonde de 28 schilderijen waaraan het publiek in de voorronden de voorkeur heeft gegeven. In totaal werden er bij CODA en Markant maar liefst 2800 stemmen uitgebracht.

De werken bij CODA en Markant werden gemaakt in het kader van de driejaarlijkse wedstrijd voor niet-professionele schilders en tekenaars waarbij een literair fragment het vertrekpunt is geweest. Voor deze editie van het Talens Palet was dat een alinea uit het boek Caesarion van Tommy Wieringa. De winnaar van de vakjury werd op 1 oktober bekendgemaakt. Uit handen van Tommy Wieringa ontving Huibert Pouw uit Meppel zijn prijs.

De tentoonstellingen in CODA en Markant zijn nog tot en met 8 januari 2012 te bezoeken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!