Rastabeats luid en duidelijk verkozen tot stadsrapper

Donderdag 5 oktober 2023

Door Tristan Zandstra

Op de eerste editie van het Urban APD festival is Rastabeats (Ryan Sangers) verkozen tot de nieuwe stadsrapper van Apeldoorn. De rapper is gekozen op basis van zijn geluid, en het geluid vanuit het publiek. Ryan vertelt meer over de verkiezing.

Verkozen

De jury koos een winnaar door middel van een score, deze score kon verhoogd worden door luid gejuich en een hard applaus die opgemeten werden door een decibel meter. Op het nippertje is Rastabeats op de eerste plaats geëindigd. Toch hadden Ryan en zijn familie het wel verwacht. ”Ik wil niet opscheppen maar ik was erg zelfverzekerd.” Ryan hoopt de hiphopscene in Apeldoorn dichter bij elkaar te brengen. ”Het ligt als eilanden uit elkaar en ik wil ze met elkaar verbinden.”

Braafste rapper

Ryan omschrijft zichzelf als ‘de meeste brave rapper’: ‘’Ik drink en rook niet, ook al gaan mensen daar vaak wel vanuit. Een ander doel van mij is om hiphop op een positieve manier te introduceren bij oudere mensen. Deze doelen wil ik samen met andere rappers in de stad, waaronder andere finalisten, bereiken.”

Voormalige stadsrappers

De dienst van Marcos (Marco Nimani) zit er op, een jaar lang heeft Marcos de titel stadsrapper gedragen. Nu geeft hij het stokje over aan Ryan. Die hij destijds overgenomen had van Dani Apeldoorn. Marco kijkt trots terug op zijn tijd als stadsrapper.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!