Record Store Day en officiële afterparty met Blaudzun naar Gigant

Dinsdag 17 april 2012

Door Redactie

Gigant

Record Store Day is de internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. Ondanks dat Plato verdwenen is uit Apeldoorn, gaat Record Store Day nog gewoon door. Plato en Gigant hebben namelijk de handen ineen geslagen en laten deze mooie dag niet zomaar voorbij gaan. De melodieuze popmannen van LPG, de overtuigende en swingende rocker Tommy Ebben, de ervaren rockzanger Erwin Nyhoff en de Amerikaanse popzangeres Katy Gunn zullen ieder een set van een half uur weggeven. Naast de genoemde optredens zullen er ook platen verkocht worden in het café.

Op zaterdag 21 april zijn er verschillende optredens in Gigant café en popzaal, in het kader van Record Store Day dus. Vanaf 11:00 uur kan er in het café genoten worden van LPG, Tommy Ebben, Erwin Nyhoff en Katy Gunn. Daarnaast verwelkomen wij vol trots Blaudzun en FLASH FikTION voor de officiële afterparty van Record Store Day in de popzaal. Deze afterparty zal om 21:45 uur starten. De optredens in het café zijn gratis toegankelijk. Op vertoon van een aankoopbewijs van een cd of LP tijdens Record Store Day kun je gratis naar binnen bij de afterparty. Niets gekocht? Geen nood, dan kost een kaartje €10,00. Kaarten voor Blaudzun zijn enkel op 21 april aan de deur verkrijgbaar.

Blaudzun is de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. Het jaar 2011 stond voor hem in het teken van het opnemen van zijn derde album Heavy Flowers en in 2012 plukt hij daar de vruchten van. Hij verkoopt zijn clubshows met gemak uit. Gigant is dan ook erg blij dat de singer-songwriter een bijzonder optreden zal geven, die we ook wel de officiële afterparty van Record Store Day mogen noemen. Blaudzun tegen 3voor12: “Ik vind dat we de platenzaak moeten koesteren. Het is echt jammer als ze verdwijnen. Internet en de winkel kunnen heel goed naast elkaar bestaan”.

Na afloop van Blaudzun zullen de Londense mannen van FLASH FikTION de avond afsluiten met hun psychedelische indie-electro. Met een dikke knipoog naar bands als Klaxons, Blur en Simian, gecombineerd met de dreigende stem van zanger Matt en korzelige gitaren van gitarist Ollie, heeft de band een compleet eigen geluid wat met het debuutalbum FLASH FikTION aan de wereld getoond werd. We dansen de nacht in!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!