Rollercoaster gaat vandaag vrolijk verder als Cultuur bij je Buur deel 2

Zondag 14 mei 2017

Door Redactie

‘Cultuur bij je buur’ is inmiddels een vaste waarde geworden in het festival- aanbod van Apeldoorn. Op tal van plekken door de hele stad was er op de eerste dag van deze tweedaagse een keur aan optredens. Teveel om allemaal te bezoeken. Onderstaand een korte impressie van een culturele reis langs zo’n 15  locaties in de stad.

Als eerste aan de Veenhuizerweg het optreden van paaldanseres Felice ten Have en het duo Meander. Felice danste, daarbij  begeleid door Steven Henry op basklarinet en Ellen Starmans op gitaar haar introductiedans. Een unieke combinatie.

Daarna op weg naar de Stevensonstraat waar ‘One World Jam’ je onderdompelde in  melancholieke klanken uit het Midden-Oosten met een Koerdisch lied. Publiek luisterde ademloos en uitte z’n waardering met een welgemeend applaus.

Voor een volgend optreden verplaatsten we ons naar het Atelier van Milena Tlusta aan het Verzetsstrijderspark. Daar speelde Elle Chante, een vrouwen-kleinkoor. De dames brachten ons weer naar de wereld van de klassieke muziek, waaronder een middeleeuwse madrigaal. De tegenstelling met het voorgaande kon nauwelijks groter zijn.

Bij Galerie Zaay aan de Asselsestraat konden we nog net een staartje meepikken van het optreden van singer/songwriter Martin van de Vrugt. Met inspiratiebronnen als Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young, wist je wel ongeveer wat je kon verwachten. Zaterdag deed hij alleen met zijn gitaar en wist het publiek aangenaam te verrassen.

En verder maar weer richting Galerie Studio28 aan de Stationsstraat. Hier traden zanger Jan van Piekeren en gitarist Johan Fransen onder de naam Van Piekeren afkomstig uit Utrecht. Jan zingt levensliederen van eigen hand, met humor en uit het leven gegrepen. Een feestje om naar te luisteren.

Bij de buren de ateliers op nummer 24 en 26 speelde Noisy Neighbours de pannen van het dak. Met stevige rock van onder andere The Who wisten zij de boel te vermaken. Op het eind gingen zelfs de beentjes van de vloer.

Aan de overkant bij Galerie PS20 ging er wat rustiger aan toe. Hier speelde Ranunculus & Daisies bestaande uit Michel (gitaar, banjo, mandoline en zang), Nanneke (percussie en zang) en Suzanne (ukelele, percussie en zang). Aangenaam om naar te luisteren, een mix van pop- en countrysongs.

Winkelcentrum De Mheen had Ladiezfirst in huis, drie enthousiaste dames die vrolijke popsongs ten gehore brachten . Een achtertuin aan de Trekweg was het domein voor Stenice  een coverband van Venice. Loepzuiver en verstild speelden ze dusdanig dat er een serene sfeer ontstond.

Een zo kunnen we nog wel even doorgaan. Van de twee lekker gebekte meiden van Heb Je Hen Weer in de Kap (leuk voor feesten en kleine partijen ) tot de blijmoedige dichter Willem Olierook die uit eigen werk voordroeg.

Vanmiddag (zondag 14 mei) is de tweede en laatste dag van het feest. Met optredens van 13 tot 16.45 uur. Wie precies wil weten waar hoeft alleen maar de site www.cultuurbijjebuur.nl  te openen.

Door Ben Eggermont en Peter Vroon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!