Samen fotograferen in Apeldoorn

Dinsdag 4 juni 2013

Door rveldwijk

Robbie Veldwijk

Een jaar geleden heb ik met een wild idee 055Fotografeert opgezet met de bedoeling om fotografen uit Apeldoorn e.o. bij elkaar te brengen. Dit om deze fotograferen een podium en communicatie middel te geven waarbij ik hoopte dat er leuke dingen uit zou ontstaan.

Als podium had ik gekozen voor een fan-pagina op Facebook, waarvan ik de likes in het begin goed heb zien groeien. Ondanks deze groei kwam er niet uit wat ik had gehoopt, de keuze voor een fan-pagina is volgens mij in deze de verkeerde keuze geweest.

Nu na wat wikken en wegen heb ik besloten om deze pagina te laten bij wat het is en ben ik wat nieuws op gaan zetten, namelijk 055Photowalks! Voor dit initiatief heb ik gekozen voor een Facebook groep, wat qua mogelijkheden er veel beter bij past. Op dit moment is de groei van deze groep nog wat sneller gegaan dan in het begin bij 055Fotografeert en daar ben ik blij om!

De bedoeling van deze groep is om fotografen bij elkaar te brengen die het leuk vinden om eens samen op pad te gaan, georganiseerd vanuit de groep of onderling dat maakt niet uit. Vervolgens is het mogelijk voor de leden om hun foto’s, vragen en andere dingen te delen in de groep en iedereen die er lid van is kan dat zien.

Als je wilt zien wat er in de groep gebeurt moet je toch echt lid worden. Dit lijkt minder vrijblijvend dan de “vind ik leuk” knop, maar dat valt wel mee. Al denk ik wel dat we hierdoor een transparantere groep krijgen die ook echt lid willen zijn en een bijdrage willen leveren.

De groep ‘hoeft’ niet verder te groeien om een succes te worden, maar als jij een fotograferen leuk vindt moet je het vooral niet laten om je aan te melden. Dat kan door hier te klikken!

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!