Sprengeloo wint tweede prijs bij uitreiking ‘InstalAward’

Zondag 6 april 2014

Door Redactie

Sprengeloo

Op donderdag 3 april heeft Sprengeloo de tweede prijs weten te bemachtigen met hun ‘pipowagen’, tijdens de tweejaarlijkse uitreiking van de ‘InstalAward’ in de Ziggo Dome. Er streden acht scholen uit heel Nederland om de award.

De InstalAward is een tweejaarlijkse prijs voor de VMBO-school met het meest innovatieve onderwijsproject in de elektro-, installatietechniek en instalektro. Sprengeloo deed mee met het project ‘pipowagen’, een woonwagen die in de toekomst wordt ingericht als stilteplek voor de bewoners van zorgboerderij de Wenum Hoeve in Apeldoorn.

Beoordeling
Een onafhankelijke vakjury beoordeelde samen met een jongerenjury de genomineerde projecten op originaliteit, aansluiting met nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en techniek en aansluiting bij de praktijk.

De vakjury sprak vol lof over de pipowagen van Sprengeloo: “De pipowagen is een prachtig en innovatief project dat veel sympathie opwekt en tevens zeer betekenisvol is, doordat het daadwerkelijk in gebruik zal worden genomen door de klant.” Wel vindt de jury dat er nog extra kansen lagen op het gebied van creativiteit en duurzaamheid. Ook de jongerenjury was enthousiast: “Gaaf als je er over een paar jaar voorbij fietst en nog steeds de pipowagen ziet staan waar je aan hebt gebouwd!”

Prijs
De winnaars van de eerste, tweede of derde prijs ontvangen een stimuleringsbudget van OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) voor het verder ontwikkelen van het project. Sprengeloo pakte met de pipowagen de tweede prijs en wint daarmee €1.500 euro.

Pipowagen
De pipowagen is een project in opdracht van de Stichting vrienden van de Wenum Hoeve in samenwerking met Het Architectenhuis. Derde en vierdejaars leerlingen van de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen op Sprengeloo bouwen ongeveer 7 uur per week met elkaar aan de pipowagen. De leerlingen van de richting metaal maken het onderstel met de wielen, leerlingen van de richting bouw timmeren de wanden en het dak en zorgen voor de bekasting van het interieur en leerlingen van installatie en elektro zorgen voor licht en water in de wagen. De pipowagen zal in de toekomst daadwerkelijk gebruikt worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?