Stadsdichters Van der Waal en De Wilde presenteren ‘ONZIJN’

Dinsdag 24 oktober 2023

Door Redactie

Op woensdag 1 november 2023 zal het ACEC-gebouw in Apeldoorn het decor zijn voor een kunstbeleving. Geïnitieerd door voormalig stadsdichter Aad van der Waal en huidig stadsdichter Peter-Jan de Wilde. Samen hebben ze het Groeningemuseum in Brugge bezocht en laten ze zich inspireren door kunstwerken op een wel heel bijzondere manier.

Kijk op Kunst

Hoe lang blijf je eigenlijk staan voor een kunstwerk in een museum? Dit is de vraag die centraal staat in dit evenement. Van der Waal en De Wilde nodigen je uit om na te denken over wat jouw aandacht trekt in een kunstwerk. Is het de schoonheid zoals beschreven in de catalogus? Of word je persoonlijk geraakt door het werk, ongeacht wat anderen ervan vinden? Misschien blijf je zelfs langer kijken naar iets wat je in eerste instantie niets lijkt. Deze vragen zullen je aan het denken zetten over jouw persoonlijke kunstbeleving.

Creatieve Uitdaging

Als twee enthousiaste kunstliefhebbers en geen professionele kunstcritici, brachten Van der Waal en De Wilde een bezoek aan het Groeningemuseum in Brugge. Gewapend met potlood en papier gingen ze op zoek naar dat ene detail, die specifieke kleur, de gehele compositie of de mogelijke betekenis achter het kunstwerk. Wat volgde was de geboorte van een nieuw concept: ‘ONZIJN’. Dit zijn elf regelige gedichten die hun persoonlijke ervaringen met kunst vastleggen.

Deel in het plezier

Op 1 november 2023 krijg je de kans om dit avontuur zelf te ervaren. Van der Waal en De Wilde zullen je meenemen langs de kunstwerken die hen hebben geïnspireerd. Ze zullen de ‘ONZIJN’-gedichten presenteren en hun persoonlijke kijk op de kunst met je delen. Het doel is om jou als toeschouwer te laten delen in het plezier dat zij hebben beleefd tijdens het maken van deze gedichten.

Praktische informatie

De inloop is vanaf 19.30, om 20.00 begint het evenement in het ACEC gebouw. Toegang is gratis, maar consumpties zijn voor eigen rekening.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!