Stapel is terug met MV²

Vrijdag 9 oktober 2015

Door Redactie

Govert de Roos

Huub Stapel is terug in de theaters met een onemanshow over liefde en relaties. MV² (man vrouw in het kwadraat) is een heel persoonlijke voorstelling met méér liedjes, méér verhalen, meer mooie poëzie en meer Huub.

Hij laat veel zien van zichzelf in MV². Huub vertelt over de onhandigheden en ongemakken tussen mannen en vrouwen, en is niet bang om zijn eigen ervaringen tegen het licht te houden. Dit leidt tot nieuwe verfrissende inzichten.

Het stuk is prachtig geschreven door Peter de Baan (de vloer op) en daarna heeft Stapel er al repeterend zelf zijn stempel op gedrukt. We zien een show met een hoog gehalte van humor en alledaagse herkenbare punten, het verschil tussen de man en de vrouw word soms op een grappige maar aan de andere kant soms pijnlijke manier aan het licht gebracht door Stapel. Apeldoorn omarmde Stapel en Stapel gaf Apeldoorn de humor, DE LIEFDE en de handvaten om een succes volle verhouding te hebben tussen Man en Vrouw.

Stapel laat ons nadenken over de valkuilen waar we zelf net zo hard instapt, elke keer weer. Net als we denken dat we een lesje nu wel geleerd hebben maken we dezelfde fout. Tot onze eigen verbazing eigenlijk. Stapel kent dat, vertelt erover en laat zien hoe je het misschien een stukje beter kan doen. Dat je meer van elkaar begrijpt. Dat je daardoor elkaar wat meer accepteert en dat de liefde zo meer kans krijgt. Want mensen, daar gaat het toch om, altijd en overal: DE LIEFDE. En dat mag gerust in hoofdletters.

Geschreven door Stefan Hidma

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!