The Mutes lanceren gratis debuut EP

Dinsdag 12 februari 2013

Door Redactie

The Muttes

Plugged! winnaar The Mutes heeft op 8 februari hun eerste EP uitgebracht. Na verschillende optredens, waaronder in Gigant, is het tijd geworden voor de Apeldoornse band The Mutes om hun territorium uit te breiden. Met ‘EP 001’, die gratis te downloaden is vanaf hun website, leveren The Mutes een verfrissende sound af.

In een tijd waarin de meeste pop liedjes hetzelfde klinken waait een frisse wind: de easy-listening van The Mutes. De instrumentale jazz-pop liedjes van deze 5 mannen zijn een welkome afwisseling in het elektronisch georiënteerde Nederlandse muziek-landschap. In plaats van stampende clubmuziek vertrouwen The Mutes op hun jazz- en fusionklassiekers. Hun repertoire varieert van Bill Withers’ ‘Just The Two Of Us’ tot ‘Cissy Strut’ van The Meters, van jazz-standards tot toegankelijke akoestische pop. Naast covers spelen The Mutes ook zelfgeschreven nummers. De EP bestaat uit 2 covers en 2 zelf geschreven nummers.

14 februari geven The Mutes om 21u een speciaal Valentijns-release-concert. Neem dus je geliefde mee en kom naar Art Café SamSam aan de Van Kinsbergenstraat 17 om te genieten van romantische jazz, spannende pop en zwoele easy-listening.

The Mutes zijn te boeken voor festivals, open of gesloten optredens, feesten en partijen en meer! Ga hiervoor naar www.themutes.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Concert Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!