Theater Orpheus opent feestelijke jubileumexpositie

Zaterdag 14 maart 2015

Door orpheus

Theater Orpheus bestaat 50 jaar. Donderdag 12 maart stond in het teken van de feestelijke opening van een speciale jubileumexpositie, samengesteld met werken van 40 Apeldoornse kunstenaars. Onder grote belangstelling werd de expositie officieel geopend door wethouder Cziesso van Cultuur. Kijk voor meer informatie over de verjaardag van Orpheus op: www.orpheus.nl/50jaar.

Jubileumexpositie
Al een jaar geleden werd het idee geboren voor een jubileumexpositie met werken van Apeldoornse kunstenaars. Maar liefst 40 kunstenaars meldden zich aan en gingen aan de slag met het thema Orpheus.. Het resultaat is een gevarieerde, bijzondere expositie waarbij alle werken stuk voor stuk goed tot hun recht komen.

Opening
De opening van de jubileumexpositie lag in handen van wethouder Cziesso, die symbolisch het doek liet vallen waarmee een metersbrede banier werd onthuld. Daarna konden alle genodigden hun ronde langs de expositie maken waarbij ze bij elk werk toelichting kregen van de kunstenaar zelf. Extra aandacht deze middag was er voor Paula de Graaf, die de expositie samenstelde. Zij ontving een koninklijke onderscheiding voor haar werkzaamheden voor Orpheus. De Graaf zorgt al vele jaren voor wisselende exposities in het theater.

Rondleidingen

Via www.orpheus.nl/jubileumkunst kunt u zich aanmelden voor een rondleiding langs de expositie. Deze wordt gegeven op vrijdagmiddagen tussen 20 maart en 5 juni (met uitzondering van 27 maart en 22 mei) van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden hiervoor is verplicht, de data zijn onder voorbehoud.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!