Help de bevolking van Oekraïne

Theater Orpheus zoekt leden voor programmacommissie

Vrijdag 21 november 2014

Door orpheus

© Orpheus

Vanaf oktober 2015 initieert Orpheus een dinsdagmiddagserie voor 60-plussers. Vanaf oktober 2015 gaat Theater Orpheus een vijftal voorstellingen programmeren op de dinsdagmiddagen, speciaal voor 60-plussers. Deze voorstellingen worden geboekt in samenspraak met een programmaraad, bestaande uit betrokken theaterliefhebbers in de leeftijd van 60 jaar of ouder.

Orpheus zoekt per direct leden voor die programmaraad. De raad komt twee tot drie keer (in november, februari en mogelijk in mei) bij elkaar om, in samenspraak met de programmeur, de voorstellingen te bepalen en speelt vervolgens ook een actieve rol in de publiekswerving.

Dinsdagmiddag
“Wij hebben gemerkt dat er een groeiende (senioren)doelgroep is die wel graag naar het theater gaat, maar het niet prettig vindt om er in de avonduren op uit te gaan. De weekenden zijn bovendien vaak druk bezet met activiteiten en familiebezoek. Voor hen ontwikkelen we vanaf volgend seizoen de dinsdagmiddagserie”, aldus theaterprogrammeur Marijt Helmink. Meta Neeleman, directeur van Orpheus: “Orpheus heeft de ambitie om het theater van alle Apeldoorners te zijn. Dat kan natuurlijk alleen maar als je echt wilt inspringen op de behoeften die er zijn. De 60+-serie in combinatie met een programmaraad past uitstekend bij die ambitie. Als het werken met de programmaraad een succes wordt, en daar ga ik zeker van uit, kan ik me voorstellen dat we dit vaker gaan doen, óók voor andere doelgroepen.”

Aanmelden
Belangstellenden voor de programmaraad kunnen zich aanmelden door een mail sturen met daarin een motivatie en een kort cv naar: marijt.helmink@orpheus.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?