Help de bevolking van Oekraïne

Toch nog een Legends Festival

Woensdag 1 augustus 2012

Door Randy Gasper

Er komt dit jaar toch een Legends Festival. Dat maakte festival organisator Franck Notten en wethouder Johan Kruithof vanmiddag in het Stadhuis bekend tijdens een speciaal belegde persconferentie. Op zondag 16 september kunnen we alsnog genieten in het Mheenpark van bands als Kayak, De Bintangs en The Amazing Stroopwafels.

Toen Apeldoorners hoorden dat het festival geen doorgang kon vinden, reageerden vele Apeldoorners teleurgesteld. Ook organisator Franck Notten was teleurgesteld. Hij kon het – mede gezien de vele reacties – dan ook niet laten om het dit jaar opnieuw te proberen. “Ik wilde het liefst dit jaar nog. Toen ik de gemeente vroeg om nog dit jaar een Legends Festival te organiseren, reageerden ze meteen positief op dit verzoek,” aldus een opgetogen Notten.

“We hebben eerst goed met elkaar gezeten. Alle aandachtspunten die de vorige poging deed stranden, hebben we met zijn allen besproken. Het bedrijf dat ons de vorige keer uit de brand wilde helpen met de beveiliging, is weer van de partij. Ook zij hebben rond de tafel gezeten met de organisatie en gemeente om een goed veiligheidsplan neer te zetten. De veiligheid is hoe dan ook in orde!” vervolgt Notten.

Als gevolg van de geoptimaliseerde veiligheidsmaatregelen is er besloten om voor het event entree te vragen. De organisatie vraagt € 15,- per persoon. De kaartverkoop dient niet alleen als dekking voor de kosten, maar is tevens een graadmeter van het aantal mensen dat daadwerkelijk zullen gaan komen. Het festivalterrein in het Mheenpark is geschikt voor maximaal 24.000 muziek- en festivalliefhebbers.

Wethouder Johan Kruithof reageert ook verheugd: “Ik ben er heel blij mee. We hebben er met zijn allen aan gewerkt, de plooien glad gestreken en de toestand rond het bevrijdingsfestival achter ons gelaten. De veiligheid is nu goed geregeld, het gaat gewoon door!”

De line-up is niet veel anders dan de vorige keer. Bands als De Bintangs, Kayak, The Amazing Stroopwafels, Gruppo Sportivo en Massada zijn gewoon weer van de partij. De volledige line-up en meer informatie kan je vinden op de vernieuwde site van het Legends Festival.

Ondanks dat het festival nu niet gratis is en het festival daarmee een duurder uitje wordt dan eerst, verwacht Notten geen problemen: “We hebben met de organisator van de Zwarte Cross gesproken. Zij laten kinderen tot 1.40 meter gratis toe. Dat gaan wij ook doen. Voor hen is er bovendien een speciale plek ingericht op het festivalterrein met kinderactiviteiten. Het is een festival voor het hele gezin. Ook voor de betalenden is het meer dan de moeite waard. Als je het omrekent, is het nog geen euro per artiest. Waar kan je in Nederland een omtreden van bijvoorbeeld De Bintangs zien voor € 15,-, laat staan in combinatie met zoveel andere bands. Nee, dat komt wel goed. Daar vertrouw ik op!”

Op de vraag waarom we nu zeker weten dat het festival wel doorgaat en niet wordt afgeblazen, reageerde woordvoerder Wiel Waelen van de gemeente Apeldoorn enigszins geprikkeld: “Natuurlijk gaat het door, anders geven we geen vergunningen!” De opmerking van ons die volgde dat er de vorige keer ook een vergunning was, maar de burgers 3 dagen voor het evenement toch geen evenement kregen, werd als kennisgeving aangenomen en niet meer concreet beantwoord.

Organisator Franck Notten vertrouwde me in de wandelgangen toe: “De Apeldoorners verdienen gewoon dit festival. De teleurstelling was zo groot. Het moet er gewoon komen. Daar ga ik niet op wachten. Het gaat dus een heel mooi festival worden, dat weet ik zeker!”

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?