Toptalent breekt door tijdens Video Virus in Gigant

Vrijdag 20 januari 2012

Door Special Size

Burt Quincy Photography

Afgelopen donderdag 19 januari werd in de popzaal van Gigant de halve finale van Video Virus gehouden. VideoVirus is gericht op jonge muzikanten uit verschillende steden die gevorderd zijn in hun talent. Het project heeft als doel om deze groep door middel van professionele begeleiding meer kennis en ervaring te bieden, zodat ze op een hoger niveau komen. Voorafgaand aan de halve finale vond er een videoclip battle plaats op internet waarbij diverse jongeren in een wedstrijd door middel van stemming op videovirus.nl punten konden krijgen. Alle jongeren leverden hiervoor een zelfgeschreven track aan met bijbehorende videoclip, in eigen beheer gemaakt. Dit alles werd voor Apeldoorn onder begeleiding van Arjen Nicolaï van New Arts 055 onder de vlag van Markant in beweging gezet. Op 3 februari zal de finale van VideoVirus Oost Nederland plaatsvinden in het burgerweeshuis Deventer.

De avond bestond uit vier verschillende acts en werd gehost door Djablo, een ervaren MC en betrokken initiatiefnemer in jeugdprojecten voor Apeldoorn. Voorafgaand aan ieder optreden werd de clip van de betreffende artiest gedraaid op een groot doek op het podium. Daarna volgden er twee of drie live performances van de persoon of formatie on stage. Shahir Olbina trapte de avond af en bracht de soulstemming tot diep in de zaal met de warme klanken van zijn Caribische stem. Er was aardig wat publiek aanwezig en de stemming zat er goed in. Apeldoorn was gekomen om hun stad en mensen te supporten. Na Shahir stond de rockband Aendure op het podium, een groep met veel slagwerk en een rauwe sound. De band ging lekker los en bracht de headbangers in de zaal bij elkaar. Daarna werd het springen op de energieke beats van Chokz, vol geflowed door onze MC Dani. Waarbij Chokz zelf ook op het podium stond voor back-up en daarnaast nog een paar van zijn eigen verses spitte. Om de avond af te sluiten bracht YAYZ, een female MC uit Apeldoorn de laatste show van de finale. Met als toetje een track op een beat van Kubus. En nog even een klein nichtje wat een paar van de refreinen vlekkeloos mee rapte, de avond was compleet. De energie klapte door de zaal. Het is een avond om te herinneren. Er is veel om aan terug te denken.

De winnaar van de finale, bepaald door de stemming op videovirus.nl is YAYZ. Op 3 februari staat zij in de finale in burgerweeshuis Deventer. Via NewArts055 kan men zich aanmelden voor gratis busrit er naartoe. Meer info over YAYZ staat op videovirus.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!