Vliegende start #055Photowalks

Dinsdag 23 juli 2013

Door rveldwijk

Robbie Veldwijk

Het is nu 2 maanden geleden dat ik de 055Photowalks groep op Facebook ben gestart. Het idee van deze groep is het bij elkaar brengen van iedereen die fotograferen leuk vindt. Het belangrijkste in de groep, de naam zegt het al, zijn de fotowandelingen. Ik ben het gestart zonder te weten wat er zou gebeuren en wat ik kon verwachten, dus tijd voor een terugblik!

Het begon allemaal op de laatste koninginnedag. Ik kwam in gesprek met Maarten Krabbendam, een fotograaf die ik al een gedurende tijd volg via Twitter. Wij hadden het al vaker gehad over een groep om fotografen met elkaar in contact te brengen, maar het was er nog nooit van gekomen. In een gesprek van 5 minuten wist Maarten mij helemaal enthousiast te krijgen, dit met als gevolg dat ik het gewoon ben gaan doen met het motto “we zien wel waar het schip strand”.

Zo heb ik 2 maanden geleden, vlak voor mijn vakantie, de groep opgezet en ben fotografen hieraan toe gaan voegen. Na een wat sceptische houden van mijn kant, wetende dat ik 3 weken afwezig zou zijn, liep het eigenlijk gelijk al soepel. Veel enthousiaste mensen met allemaal erg leuke ideeën! Tijdens mijn vakantie beschikte ik meer over wifi dan ik had verwacht en was dan ook blij dat ik iedere avond nieuwe mensen toegang kon geven tot de groep.

Op 6 Juli stond de eerste photowalk in de planning, ik had een route uitgestippeld in het park achter het Loo. Zonder enige inspanning melde ook hiervoor steeds meer fotografen zich aan wat resulteerde tot een groep van 18 personen. Om 11:00 zijn we gestart en hebben tot 15:00 gefotografeerd. Na een mooie, leerzame en gezellige dag ging iedereen tevreden en voldaan met een vol kaartje terug naar huis. Met een select groepje zijn we geëindigd op het terras in de stad en hebben we nog nagepraat over de dag.

Een goeie start dus, met op dat moment zo’n 80 leden, ver boven mijn verwachtingen. Als je dan dacht alles gehad te hebben, kreeg ik op dinsdag een mail van De Stentor met de vraag wat mijn nummer was. Na een interview op woensdag en een fotoshoot op vrijdag stond er maandag een halve pagina groot artikel in de krant. Dankzij dit artikel zijn er nog zo’n 30/40 nieuwe leden bij gekomen en staat de teller nu op 124.

In de laatste 2 maanden dus het ene succesje na het andere en dan heb ik het nog niet eens over de dingen die op de achtergrond in beweging zijn en gaan komen. Dit kan je rustig een vliegende start noemen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!