Vol stadion tijdens snikhete slotdag WK Beachvolleybal in

Dinsdag 7 juli 2015

Door Redactie

Het WK Beachvolleybal in Apeldoorn zit erop. De afgelopen dagen was het Marktplein van Apeldoorn het toneel van het belangrijkste internationale beachvolleybaltoernooi van de wereld. Burgemeester John Berends: “Zes dagen topsport en -amusement in de binnenstad van Apeldoorn. We kunnen na dit evenement met recht zeggen dat Apeldoorn de Volleybalhoofdstad van Nederland is. We kijken dan ook nu al uit naar het Europees Kampioenschap Volleybal voor damesteams in september.”

Ook wethouder van sport Nathan Stukker blikt tevreden terug. “Het WK Beachvolleybal verliep in onze speelstad boven verwachting goed. Maar niet alleen topsport is van belang. Juist de relatie met breedtesport is voor ons belangrijk. Daarom zijn er, in samenwerking met de provincie Gelderland, duizenden beachvolleybalclinics georganiseerd. De afgelopen maanden hebben 35.000 Gelderse kinderen, waarvan 7.000 uit de regio Apeldoorn, kennis gemaakt met de sport. Daarnaast is de spin- off voor de stad van groot belang. De eerste grove cijfers wijzen uit dat de binnenstad alleen al 20% meer bezoekers heeft ontvangen in het eerste weekend van het WK Beachvolleybal. In september hebben we alle spin-off cijfers, maar de eerste tekenen zijn zeer goed.”

Op de laatste Apeldoornse WK-dag bracht ook voorzitter van de FIVB Ary Graça een bezoek aan Apeldoorn. Hij bedankte de organisatie, de burgemeester en het enthousiaste publiek. “Een schitterend evenement in een prachtige stad, jullie mogen trots zijn om hier te wonen. Apeldoorn staat met dit WK internationaal op de kaart,” aldus Graça.

Sportief gezien sloot Apeldoorn af met een bijna uitverkocht stadion. Daarnaast was het Braziliaanse feest compleet met overwinningen in de kwartfinale van Alison/Bruno Schmidt bij de heren en Barbara/Agatha bij de dames. Zij wonnen van respectievelijk Gibb/Patterson (USA) met 21-12 en 21- 17 en Wang/Yue uit China met 21-18 en 23-21.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!