Vrijwilliger om te keuren gezocht

Dinsdag 28 april 2015

Door Redactie

Stichting Vol Levenslust is op zoek naar mensen die het leuk vinden om locaties als winkels, restaurants en theaterzalen te beoordelen op bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid voor mensen die slecht lopen, horen of zien. Beoordelen gebeurt aan de hand van een lijst die op een tablet staat die u mee krijgt. Met eenvoudige meetinstrumenten als een meetlat en een hellingmeter e.d. gaat u gebouwen die voor een ieder toegankelijk horen te zijn, in kaart brengen. Dit betekent dat u naast een stukje meetvaardigheid ook in gesprek komt met de eigenaren of beheerders van de gebouwen. Kortom voldoende elementen om deze vrijwilligersbaan bevredigend te noemen. U kunt zich aanmelden als individu waarbij u  in een de eerste ontmoeting leert hoe u moet werken en waar uw een maatje krijgt. De klus start in mei en duurt naar verwachting een half jaar waarbij u wekelijks met u maatje minimaal twee gebouwen gemiddeld in kaart brengt. U bepaald dus min of meer uw eigen tempo. Het keuren van gebouwen gebeurt onder begeleiding van Ongehinderd.nl maar u staat als vrijwilliger ingeschreven bij de stichting Vol Levenslust.

Voor het beoordelen van straten, pleinen en parken gaat de stichting Vol Levenslust nog in gesprek met ambtenaren van de gemeente Apeldoorn. Zij dragen het materiaal aan waarmee de keuring kan plaats vinden en geven aan in welke wijken van Apeldoorn aan de slag kan worden gegaan. Deze keuring hoeft niet in duo’s maar mag wel. Van de stichting krijgt u uitleg wat en hoe gekeurd moet worden.

Lijkt één van deze vrijwilligersbanen u wat, neem dan contact op met Johan Hartmann, tel.nr.: 055-3013484 of mail naar vollevenslust@live.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!