Walyon twee jaar later

Zondag 19 februari 2012

Door Ingrid

Peter Vroon | Vroonphotomotion

Waylon twee jaar later

2010: Waylon in tranen: Hij kreeg onverwacht een gouden plaat voor zijn album ‘Wicked Ways’ uit handen van Matthijs van Nieuwkerk. Met tranen in zijn ogen en een trillende onderlip stamelde de zanger: “Dit is wel heel mooi”. Was dit nou voor of na zijn eerste en gelijk ook geweldige concert in Gigant naar aanleiding van zijn cd ‘Wicked Ways’? In elk geval een concert met een euforische sfeer in Apeldoorn. Geweldig om zo een Apeldoorner te zien genieten.

2012: Zou het weer zo euforisch zijn in Gigant?  In twee jaar tijd is Waylon professioneler geworden; zijn uptempo nummers van de cd “Wicked Ways” werden verlengd met toffe instrumentale sessies. Wat nagenoeg geen enkele band voor elkaar krijgt, krijgt Waylon al snel voor elkaar: alle 500 fans aan het dansen. Als rasapeldoorner weet hij zijn lokale fans als geen ander te bereiken: ” Ik weet dat iedereen daar geweldig goed kan dansen”.

Zijn tweede cd ‘After All’ is anders. Daar gaat hij regelmatig terug naar zijn oude stijl: country met meer ballades. Door verassende vragen te stellen als: “wie is verliefd, wie is getrouwd, wie is jaloers?”, maakte hij een mooi brug naar zijn nummer ‘Jealousy’.

Was het net zo euforisch in Gigant? Minder. Dit kwam door zijn muziekopbouw: een  afwisseling van twee zo verschillende muziekstijlen Wicked Ways: een Gigant-sfeer en After All: een Orpheus-sfeer. Wel hebben deze muziekstijlen een ding gemeen: Wat een dijk van een stem heeft Waylon! Daar genoot uitverkocht Gigant van.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!