Help de bevolking van Oekraïne

Want Want met jong lokaal talent in Gigant

Woensdag 16 november 2011

Door Redactie

Op donderdag 24 november opent Gigant haar deuren voor jong talent. De Kampenaren van Want Want brengen het Nederlandse alternatief voor powerpop bands als Weezer en Fountains of Wayne. In het voorprogramma staan de Apeldoornse bands CLAUS en The Mutes (winnaar Plugged!). De popzaaldeuren openen om 19.30 uur en het concert start om 20.00 uur. Kaarten kosten € 7,- en € 6,- voor Gigantleden.

Fokko, Adrian, Jasper en Bob balanceren tussen pretentieloze joligheid en bittere klaagzang en gaan daarmee waar de nederpop nog te weinig is geweest. De debuutplaat van Want Want kwam uit in het voorjaar van 2010 en bewijst dat Nederlandstalige liedjes ook heel leuk, fris, pakkend en in je gezicht kunnen zijn. ‘Frustraties zijn er om van je af te schrijven’, aldus zanger/gitarist Fokko. En gelijk heeft hij. Het bewijs ligt open en bloot in al zijn liedjes. Hoop, liefde, baardgroei en pijn wisselen elkaar af, alsof het niets is. Live speelt Want Want snel, hard en strak. En vertelt zanger en leadgitarist Fokko graag wat ‘ie die dag heeft gegeten en waarom.

The Mutes zullen de avond openen. Deze band won de afgelopen editie van Plugged! en werd hierna ook uitgenodigd voor een plek in het voorprogramma van Want Want. Gigant hoopt in de toekomst vaker lokaal Apeldoorns talent onder de aandacht de brengen en deze avond is daarvan een goed voorbeeld. Het tweede voorprogramma van de avond is namelijk CLAUS. De drie Apeldoornse muzikanten zijn duidelijk over wat ze komen brengen: “Energie, afwisseling, drukte en een verbaasde melodische noot. Korte krachtige nummers met maximale dynamiek. Knallen, zweten, stampen, dat is wat CLAUS doet!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?