Help de bevolking van Oekraïne

Was te horen in Orpheus, daarna in Japan

Dinsdag 7 maart 2017

Door StrangeArt

Maandelijks is er een NJO verrassingsconcert. Pas bij binnenkomst weet je wie er optreden. Een solopianist een trio, met zang of zonder zang, heel gevarieerd dus. Waar ik deze keer van genoot was het “Ardemus Quartet”. Vier jonge internationale saxofonisten, Het kwartet is gelouterd en heeft al verschillende prijzen gewonnen. De samenstelling:

Lisa Wyss – sopraansaxofoon
Lovro Mercep – altsaxofoon
Jenita Veurink – tenorsaxofoon
Yo-yo Su – baritonsaxofoon

Sinds de oprichting van het ensemble in 2014 speelt het Ardemus Quartet in Nederland en in andere landen van Europa. Het kwartet heeft opgetreden tijdens het Holland Festival, SAX14 Festival, Uitmarkt festival, Opera Forward festival, Muziekavonden St. Donat in Zadar, NJO Muziekzomer en het Grachtenfestival. Bovendien heeft het kwartet mogen spelen in het Muziekgebouw aan ’t IJ, de Lisinski Zaal in Zagreb en in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Binnenkort reist het ensemble naar Japan, en het publiek kreeg als voorproefje te horen wat men in Japan gaat spelen. Bijzonder en heel gevarieerd. En weet je wat ik nou zo leuk vond aan die enthousiaste musici: na de bloemen kregen we nog een humoristische toegift.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?