Weer creatieve reuring in de Rustenburgstraat

Woensdag 8 juli 2020

Door David Levie

De dagen dat de Rustenburgstraat zich begon te ontpoppen als een artistiek bolwerkje in de Apeldoornse binnenstad lijken te zijn weergekeerd. Met dank aan Francisca van Dijk (Label 28) en Caroline Geerling (CaroArtGallery). Ze bewaken op hun manier de erfenis van schilder Wim Streep die een paar jaar de Rustenburgstraat deed bruisen.

Graag hadden Francisca en haar buurvrouw Caroline zich in april tijdens de jaarlijkse Kunstroute aan het Apeldoornse publiek gepresenteerd, maar Het Virus ontregelde ook dat evenement. Evenals de jaarlijkse Zomerexpositie waarvoor beeldend kunstenaars, fotografen en ontwerpers uit Apeldoorn worden uitgenodigd. Ook dat feest in het Kerkje van Jack van Liemburg ging vanwege corona niet door. Mochten zich in 2021 betere tijden aandienen, dan blijkt er niet van afstel, maar van een uitstel sprake te zijn geweest.

Mixed Media

De liefde bracht Caroline van de Randstad naar Apeldoorn. Ze heeft lang aan de Veluwse hoofdstad moeten wennen. Maar nu ze haar draai aan de Rustenbrugstraat heeft gevonden, weet ze de goede kanten van haar nieuwe woonplaats niet alleen te ontdekken, maar ook te waarderen. Ze is echter niet van Apeldoorn afhankelijk. Degenen die haar workshops schilderen (mixed media) volgen komen uit het hele land. Haar galerie heeft mogelijkheden om te exposeren, als ook een atelier waar ze workshops en lessen geeft.

De voormalige juridisch-secretaresse van een advocatenkantoor aan de Zuidas van Amsterdam heeft zich op latere leeftijd in Alkmaar op HBO-niveau laten scholen. Ze heeft de opleiding voltooid en ze is blij dat ze deze stap heeft gemaakt. “Ik heb er vooral technisch heel veel geleerd.”

Tassen

Ook Francisca van Dijk heeft (bijna) een creatieve opleiding achter de rug. Taalvaardig was ze al sinds haar studie communicatie, maar de wens om vooral iets met haar handen iets te doen opende voor haar nieuwe mogelijkheden. Ze is nu bezig om in Arnhem haar studie leerdesign aan het Leerlokaal af te ronden. Ze verkoopt haar tassen en aanverwante accessoires (van iPad-hoesjes tot kussens en notitieboekjes) in een ruim bemeten pand in het kader van leegstandsbeheer.

En dat is niet de enige overeenkomst met buurvrouw Caroline. Hoewel de twee onafhankelijk van elkaar werken, proberen ze zoveel mogelijk de krachten te bundelen.

CaroArtGallery is geopend van woe t/m za van 10-17 uur. Label28 is open van 9 tot 17 uur. En op afspraak: 06-51688705. Op zaterdag, zondag en donderdag is Label28 gesloten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!