Help de bevolking van Oekraïne

Werkzaamheden Caterplein: voordeel of nadeel?

Vrijdag 14 december 2012

Door Studentenredactie

De gemeente Apeldoorn is bezig met een herinrichting van de binnenstad. Met de nieuwe inrichting wil de gemeente een kwaliteitsimpuls geven aan het cultuur –en uitgaansgebied van Apeldoorn. Het aanleggen van een vernieuwde riolering en een nieuwe bestrating moeten zorgen voor een vernieuwd gezicht van het Caterplein. Maar wat betekenen de werkzaamheden voor de betreffende ondernemers rondom het Caterplein?

Jacco Talen, eigenaar van café de Babbel ondervindt weinig hinder aan de werkzaamheden. ‘’ De snelheid waarmee de aannemers werken en het ’s avonds netjes achterlaten van het plein zorgen ervoor dat er weinig overlast is’’. De ondernemer ziet alleen maar voordelen: ‘’het Caterplein was echt toe aan vernieuwing. Door deze herininrichting gaat het plein er alleen maar mooier uitzien en moet het Caterplein weer aantrekkelijk worden voor publiek. Daarnaast zijn er een aantal bomen weggehaald waardoor er in de zomermaanden meer plek is voor een terras. Ook dit draagt bij aan het aanzien van het Caterplein’’ aldus Jacco Talen die veel vertrouwen heeft: we kunnen er zo weer jaren tegen aan!

Ook Erwin Luijben en Jannie Hoffkamp, eigenaars van lunchroom & cafetaria @Jannie hebben vertrouwen. ‘’ Door het Caterplein een nieuw gezicht te geven, nodigt het mensen meer uit om naar het plein te komen’’ zeggen ze. Daarnaast vindt Jannie Hoffkamp dat het Caterplein positiever in de picture mag komen te staan: ‘’er gebeurt natuurlijk veel tijdens het uitgaan, maar dat wordt teveel naar buiten gebracht, vertel eens wat meer over de leukere dingen die op het plein plaatsvinden’’ vindt de eigenaresse. De lunchroom & cafetaria heeft op dit moment weinig last van de werkzaamheden, maar in juni is ook de Nieuwstraat aan de beurt waarbij ook de bestrating en riolering aan bod komen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?