What’s Apeldoorn: Apeldoorn op de kaart als studerende stad

Woensdag 15 augustus 2012

Door Redactie

De gemeente Apeldoorn, beroepsonderwijsinstellingen en ondernemers zijn bezig met verschillende initiatieven om Apeldoorn als studie stad op kaart te zetten. Om dit te bereiken wordt deze doelgroep vanaf 29 augustus 2012 als student erkent, aangesproken en ondersteund door middel van één integraal concept, genaamd What’s Apeldoorn.

Het concept What’s Apeldoorn is bedacht door studentvertegenwoordigers van Wittenborg Business School en Saxion, onderwijsinstellingen die samen met de Theologische Universiteit, de Fotovakschool, Helicon, Hoornbeeck College en Aventus deelnemen aan het Onderwijsplatform. Samen met het Centrum voor Jong Ondernemerschap Apeldoorn hebben deze studenten afgelopen half jaar invulling gegeven aan What’s Apeldoorn.

Op 29 augustus 2012 wordt What’s Apeldoorn gelanceerd tijdens de Introductiedag voor 1ste jaars studenten in Apeldoorn. De lancering vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Apeldoorn. Nadat wethouder Johan Kruithof de 1ste jaars studenten heeft toegesproken zal hij het online platform, genaamd Whatsapeldoorn.nl, lanceren.

Het platform biedt alle 9000 mbo-hbo en wo studenten die in Apeldoorn wonen informatie over activiteiten, evenementen, voorzieningen, sportfaciliteiten en het laatste nieuws voor studenten uit Apeldoorn, maar studenten hebben zelf ook invloed op de content. Door samenwerking met apeldoorndirect.nl (red. met 20.000 unieke bezoekers per maand) krijgt de gemeente Apeldoorn een uniek platform waarvan de redactie bemenst wordt door en voor studenten. De redactie is nog op zoek naar enthousiaste studenten die naast het bezoeken van veel leuke evenementen ook graag ervaring willen opdoen als fotograaf, videograaf, journalist, reporter, eventmanager en middels het platform exposure en netwerken willen opbouwen.

Het platform wordt gelanceerd met een spetterend optreden om 12.30 uur van de finalisten uit Holland’s Got Talent 2011, de Apeldoornse breakdance crew ComeCorrect.  ComeCorrect zal volledig in stijl de lancering kracht bij zetten en de studenten een onvergetelijk moment bezorgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!