Win een Meet & Greet met Sven Hammond Soul in Gigant!

Donderdag 28 februari 2013

Door Redactie

Op vrijdag 8 maart treedt de band van Sven Hammond Soul op in Gigant. De Rythm & Blues, Soul en Jazz van Sven Hammond Soul brengt je naar de muzikale glitter en glamour die je ziel raakt! Het is een muzikale tocht van New York naar New Orleans. Sven Hammond Soul, opgericht in 2006, maakte furore met zijn debuutalbum ‘The Marmalade Sessions’ en heeft inmiddels twee studio albums, een live album en een DVD achter zijn naam staan. Beide studio albums werden genomineerd voor Edisons: de Jazzism Award voor ‘The Marmalade Sessions’ (2011) en beste album pop (publieksprijs) voor ‘The Apple Field’ (2013). Zij speelden o.a. op North Sea Jazz, Carribean Sea Jazz Festival, Paaspop en vele andere festivals en clubs.

Aanjager en oprichter van de band, Sven Figee, speelde o.a.ook bij Anouk, Keith Caputo, Marcel de Groot en is een veel gevraagde sessie muzikant en producer, te horen op vele platen van diverse artiesten.

Sven Hammond Soul is uitgegroeid tot een graag geziene gast bij radio en tv (Giel Beelen, De Wereld Draait Door). De band is een werkelijke traktatie voor Hammond-fanaten, soulkikkers en muziek liefhebbers. Live een echte aanrader! Verwacht bij zijn clubtour een 2 uur durende show met nieuw repertoire en de oude klassiekers.

In het voorprogramma staat singer-songwriter Pam Feather. In 2010 beleefde ze haar doorbraak met de single ‘Cannot Change The Weather’. Ze was o.a. te zien en te horen bij Giel, DWDD, North Sea Jazz Festival, Metropolis, in het voorprogramma van Erykah Badu (HMH) en op het Gigantpodium tijdens Jazz in the Woods. ‘Cannot Change The Weather’ reikte tot plaats 24 in de top 100. Ze release-de haar debuutalbum ‘Feather Tales’ en maakte een clubtour waarbij ze o.a. Paradiso uit wist te verkopen (kleine zaal).

Nadat ze de afgelopen jaren veel heeft geschreven is Pam Feather nu klaar om naar buiten treden met haar nieuwe songs. Te beginnen met de eerste single ‘Believe Him’ die eind maart zal verschijnen. Alhoewel Pam Feather met haar eerste album Soul maakte met een randje Pop, is het anno 2013 andersom Popmuziek met een randje Soul.

Wil jij 2 tickets winnen voor het concert op 8 maart in Gigant, een Meet & Greet met de band én een gesigneerde DVD? Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op deze prijs is dit bericht te delen via Twitter, Google+ of Facebook.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!