Help de bevolking van Oekraïne

Win gratis kaarten naar Gregory Page

Dinsdag 6 november 2012

Door Coen Seur

Het was Frits Groeneveld die het ‘m  deed – Hij was het die ruim een jaar geleden op Facebook wereldkundig maakte  ‘dat hij heerlijk was wakker geworden met Gregory Page’ – Ik hoorde het nummer ‘Sleeping dogs’ – wat een gouden triangeltje van poëzie, zang en muziek! De volgende dag meteen bij Plato zaliger de  bijbehorende cd ‘Promise of a dream’ gescoord. En later nog een paar keer voor echte liefhebbers.

Maatje René draait het schijfje soms wel drie keer achter elkaar, andere vrienden recenseren een eerste luistersessie regelmatig met een ‘Klinkt goed’ of een simpel  ‘Jezus!’.

Over wie hebben we het?… Gregory Page werd geboren in Londen (1963) en komt uit een muzikale familie – zijn moeder stond met haar band ‘The Beatchicks’ twee keer in het voorprogramma van de Beatles! Gregory woont al bijna zijn hele leven in Amerika, waar hij naar eigen zeggen ‘zichzelf muzikaal heeft uitgevonden’. Vanuit de beste traditie van ballroommuziek, crooners, big band jazz en blues, brengt hij met zijn fantastische band de oude Liedjes van Verlangen: het 78-toeren gevoel anno 2012 zeg maar. En hoewel hij bij ons nog niet zo bekend is, musiceert hij samen met grootheden als Bob Dylan, Jason Mraz en Jewel.

Vorig jaar speelde hij Paradiso plat en moesten er ijlings concerten worden bijgeboekt.

Dit jaar sluit hij zijn Nederlandse concertreeks af in onze bloedeigen Gigant, 13 december om 21.00 uur. Ofwel – Genoeg Page on paper:  ga hem live meemaken!…

Apeldoorn Direct mag 2 x 2 vrijkaarten weggeven voor dit concert van Gregory Page.
Tweet dit bericht met #Apeldoorn erbij en maak kans op die gratis kaarten!

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?