Zangeres Tonny Schulte maakt haar droom waar

Maandag 25 februari 2019

Door Ben Eggermont

Als klein meisje al droomde Tonny Schulte over een carrière als zangeres. Gistermiddag, zondag 24 februari, zette ze daartoe een grote stap. Onder de titel ‘LEEF’ bracht ze haar eerste echte concert op de planken in het kerkje van Artcafé Sam Sam.

Afgelopen driekwart jaar verzamelde ze een drietal muzikanten om zich heen om samen dit concert uit te voeren. In een vol kerkje zong Tonny geïnspireerd en vol vuur haar liedjes , meest van eigen hand met eigen muziek en soms covers. ,,Zingen en muziek maken doe ik al mijn hele leven. De covers moeten wel heel dicht bij mijn hart liggen, zoals bij de liedjes van Liesbeth List het geval is”, zegt Tonny. Met de zorgvuldig gekozen begeleiding en mooie arrangementen ontstond een warm en weldadig concert waarin alle emoties door klonken; soms melancholisch, dan weer vrolijk en uitbundig. Heerlijk om naar te luisteren. Met haar licht omfloerste, wat donkere stem weet ze mensen te ontroeren en te raken. Met de muzikanten Jurriaan Westerveld op cello, de percussionist Jake de Groot en Marijn Siero op piano ontstond zo een mooi concert waar het publiek vol bewondering naar luisterde.

In de pauze onthult ze: ,,Ik wil met deze formatie nog wel meerdere keren optreden, er is chemie tussen mij en de muzikanten. Het werkt, fantastisch we begrijpen elkaar muzikaal. Daarna komt er wel weer een ander project.”

Houd haar Facebookpagina in de gaten om de verdere ontwikkelingen te volgen: Zangeres muzikante Tonny Schulte

Concert “LEEF”,  Tonny Schulte, Artcafé Sam Sam, 24 februari 16.00 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!