Zappaloween 2017 – The FoolZ vieren Halloween en Frank Zappa

Dinsdag 24 oktober 2017

Door Redactie

Bas Langereis

Voor de derde keer Zappaloween. Het is bijna traditie.
The FoolZ vieren Frank Zappa op zaterdagavond 28 oktober 2017 met een gratis Halloweenconcert in Art café Sam Sam.

‘Deze keer opnieuw een paar bijzondere gasten,’ vertelt Marco Onstenk, drummer en percussionist. ‘Zo is Tim Op het Broek er weer. Hij zingt het Zappawerk als geen ander op zijn zo geheel eigen wijze. Dat moet je echt hebben gezien en gehoord. En we hebben Hans Noorlander, de drummer van Zappa Experience. Als hij meespeelt, heb ik mooi de gelegenheid om extra partijen op marimba en xylofoon te spelen. Zappa werkte ook graag met meerdere drummers en percussionisten.’

Voor wie hem niet kent: Frank Zappa (1940-1993) was een Amerikaanse componist, gitarist, bandleider, filmmaker, sociaal commentator en satiricus die met zijn eigenzinnige werk de mensen aan het denken zette. Voor hem was Halloween een belangrijk feest: tijdens een urenlang optreden haalde hij het beste én het slechtste naar boven bij zowel zijn bandleden als het publiek.
Voor wie ze nog niet kent: The FoolZ is de Apeldoornse Frank Zappa (re)coverband, hooggewaardeerd onder Apeldoorners én buiten de gemeente-, provincie en landsgrenzen. De band bestaat uit: Lex Kemper (gitaar en zang), Remco Aalhuizen (gitaar en zang), Wan Kemper (toetsen en zag), Pedro Steneker (bas en zang) en Marco Onstenk (drums en percussie).

De ingang van Art café Sam Sam vind je aan de Van Kinsbergenstraat 17, 7311 BL in Apeldoorn. De deur is vanaf 15.00 uur open en de band begint rond 21.00 uur.
De band zorgt voor griezelig goede muziek. Aan het publiek de opdracht om zich eng uit te dossen. Durf je dit niet, dan is dit geen ramp, maar je zal je hoogst ongemakkelijk voelen …

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!