Zazi betoverde Apeldoorn

Zondag 21 oktober 2012

Door Randy Gasper

Drie mooie stemmen, drie mooie dames en meer dan drie mooie instrumenten. Ze zingen, ze spelen en ze betoveren. De dames van Zazi zijn jong, maar klinken bereisd als ze de ene naar de andere popsong om weten te turnen in heerlijke chansons. En dat in het Frans, Noors, Spaans, Duits, noem maar op.

Zelfs het ontstaan van dit trio is van ongekende schoonheid. Muzikanten Sabien Bosselaar en Dafne Holtland ontmoeten tijdens een schooltrip Margriet Planting die in Parijs modellenwerk doet. Via een wederzijdse vriend staan ze plots op de trappen van de Sacre-Coeur een Frans drankliedje te zingen. Zazi was geboren. Ze schreven zich in voor het Concours de la Chanson van de Alliance Francaise en wonnen meteen dit prestigieuze concour.

Naast Nederlandse liedjes dus ook veel internationale nummers. Meezingen kon daardoor niet altijd, meeswingen des te meer. Dat gebeurde dan ook volop. De dames van Zazi leken zelf ook volop te genieten van hun optreden tijdens Roots in the Woods, wat ze zelf tijdens hun optreden al bestempelden als “een gaaf festival”. Op Twitter werd dat gevoel door de dames bevestigd: ‘Te gek dat we bij jullie mochten spelen, wat een publiek!’

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?