Zuidbroek opgelucht, geen mega AZC op lege kavel Apeldoorn

Donderdag 9 juli 2015

Door Redactie

Als een spannende ontknoping op een periode van veel stress en acties in de wijk Zuidbroek, is gisteren het verlossende woord door burgemeester van Apeldoorn gegeven: geen mega AZC op de lege kavel in Zuidbroek.

Bewoners in Zuidbroek hebben met opluchting gereageerd toen bekend werd dat gemeente Apeldoorn gekozen heeft om de vluchtelingen te verdelen over locatie GGNet & Immendaal/beekbergen.

Met dit voorgenomen besluit is geluisterd naar geluiden uit de gehele gemeente die aangeven dat spreiding over meerdere locaties van een AZC zowel voor de inwoners van Apeldoorn alsmede voor de asielzoekers een betere oplossing is. De druk zal hierdoor meer verdeeld worden over meerdere wijken en Apeldoorn wendt op deze wijze een nieuwe slepende grondaffaire in Zuidbroek af.

“AZC Welkom in Apeldoorn” vs “not in my backyard”

Nu gekozen is voor GGNet als één van de locaties, kunnen we nog steeds spreken van een AZC in “onze achtertuin”. Ondanks het feit dat deze locatie slechts 700 meter naast de zo gevreesde kavel ligt, is Pro Zuidbroek hier niet tegen en zal inzake locatie GGNet dan ook geen verdere actie ondernemen. Hiermee willen we niet aangeven dat GGNet in onze ogen de beste locatie is, echter zijn hiermee wel de grootste bezwaren voor de wijk Zuidbroek weggenomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!