Apeldoornse kappers doen massaal het licht aan

Donderdag 18 februari 2021

Door Redactie

Wie vanavond, donderdag 18 februari, tussen 18.00 en 20.00 uur door Apeldoorn liep is het misschien wel opgevallen: bij veel kappers brandde licht. En dat is vreemd, want ze zijn alweer een tijdje dicht. Maar juist daarom had de kappersbranche gezamenlijk besloten om aandacht te vragen. Aandacht voor de actie #lichtvoordathetuitgaat. Want het gaat niet goed met velen van hen. En daarom willen ze met deze actie laten zien graag weer open willen en dat ze financiële hulp nodig hebben.

Ook in Apeldoorn deden veel kappers mee aan de actie. Onze verslaggevers liepen een rondje door verschillende plekken in Apeldoorn waar kappers gevestigd zitten. In het centrum, in de wijk Orden, aan de Koninginnelaan en ook in de wijk Zuid, in heel veel kapperszaken was het licht aan.

Veilig open

Uit onderzoek blijkt dat de kappersbranche met stip op 1 staat van branches die volgens Nederlanders weer open moeten. En volgens de ANKO (Algemene Nederlandse Kappers Organisatie) moet dat ook verantwoord en veilig kunnen. “Dat kan en dat moet”, meent Maurice Crusio, voorzitter van de ANKO. “De branche heeft zich vanaf de heropening na de eerste lockdown, strikt aan een streng hygiëneprotocol gehouden, inclusief triage en werken op afspraak. Veel kappers (43%) namen zelfs nog extra maatregelen. En met resultaat: we hebben geen signalen dat kapsalons in het afgelopen jaar een besmettingshaard voor het coronavirus zijn geweest.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!