Black Sword Tattoo Parlour opent haar deuren

Zaterdag 20 januari 2018

Door Ben Eggermont

Aan de Hofstraat nummer 12 openden Matthew Luhakay, Joy Pattikawa en Yara Busropan hun tattooshop Black Sword Tattoo Parlour. Matthew en Joy zijn de tatoeëerders, Yara is de man van de piercings. Matthew is de komende tijd wekelijks te zien op Spike TV met het programma ‘Ink Master, Meesters van de Lage landen’. Kort geleden sprak ik met Yara.

Deze week zijn jullie opengegaan. Hoe is dat zo gekomen?

,,Matthew had altijd al de droom om een eigen shop te openen. Het was reizen of een eigen tattoo-shop, omdat hij een zoontje heeft van 5 jaar zit het reizen er niet in. En hij wilde een shop in het centrum, vandaar dat we hier zijn uitgekomen. Voorheen werkten we in de shop aan de Deventerstraat. We zijn allemaal zzp’ers en je huurt eigenlijk gewoon een plek.”

Hoe en waar heb je tatoeëren geleerd en hoelang doe je het al?

,,Ik ben zelf van de piercings en Matthew en Joy zijn de tatoeëerders. Matthew heeft het van zijn vader geleerd. Zijn vader zette vroeger tatoeages met naald en draad en Oost-Indische inkt. Matthew is het op zichzelf gaan proberen en zo is het balletje gaan rollen. Er bestaat geen opleiding voor, het is een oud ambacht dat van meester op leerling wordt overgedragen. Je gaat veel tekenen en ontwerpen maken. Er bestaan wel cursussen, maar daar kun je het vak niet echt leren.”

Is er ruimte voor een vierde tattooshop in Apeldoorn?

,,Omdat elke tatoeëerder zijn eigen stijl en manier van werken heeft en eigenlijk altijd al zelfstandig werkt zien we andere shops niet als concurrenten, maar meer als collega’s. We hebben onze eigen stijl en klantenkring.”

Waarin onderscheiden ze zich van de anderen?

,,Matthew onderscheidt zich door een hoge kwaliteit en zijn stijl van werken, Joy doet voornamelijk ‘blackwork’, hij doet alles in zwart en grijstinten. En de manier waarmee we met de klanten omgaan.”

Wat is Matthew’s specialiteit?

,,Ik zou zeggen neo-traditioneel, tatoeages die we al heel lang kennen zoals draken, de pin-up, maar dan in een nieuw jasje gegoten. Eigenlijk vindt hij alles wel leuk.”

Hoe zou je je klanten willen typeren?

,,Eigenlijk is dat niet te typeren. Van relatief jong tot heel oud, uit alle lagen van de samenleving. Van de gewone man tot mensen die een succesvol advocatenkantoor hebben en alles er tussenin.“

Matthew doet mee aan Meesters van de Lage Landen. Hoe schat je je kansen in?

,,Hij is altijd allround tatoeëerder geweest, die alles kan. Ik schat zijn kansen heel hoog in. Matthew is een van de grootste talenten die ik ooit gezien heb. Maar de concurrentie is groot, het niveau is weer een stuk hoger dan de vorige keer.”

Waaruit bestaat het master programma?

,,Het programma bestaat uit 9 rondes en 10 deelnemers. Als je een ronde wint kan je een voordeel behalen voor de volgende opdracht. Je mag dan als eerste je ‘canvas’ kiezen en de rest verdelen over de andere deelnemers. Per ronde valt er één tatoeëerder af tot er uiteindelijk twee overblijven die de finale spelen. In maart is de einduitslag bekend.”

Kun je op elk huidtype tatoeëren?

,,In principe kun je op elke huid tatoeëren. Je moet wel altijd rekening houden met littekens en moedervlekken, maar de ene huid tatoeëert wel makkelijker dan de andere en de ene huid neemt hat wel makkelijker op dan de andere. Op een erg donkere huid kun je niet met keuren gaan werken. Het is wel levend materiaal.”

Welke soort tattoo’s zijn er nu het populairst?

,,Momenteel is dat het ‘dotwork’ en de mandala-tatoeages.”

Wanneer en op welke zender wordt het uitgezonden?

,,De uitzendingen zijn vanaf 15 januari te zien op de maandagavond om 22:00 uur op Spike TV. Ook te zien op Ziggo kanaal 16 en op KPN kanaal 13.”

De website is http://blackswordtattooparlour.com/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!