Briefje aan Mark

Dinsdag 2 maart 2021

Door Henk Rijke

Beste Mark, “We zijn er allemaal behoorlijk klaar mee. Dat het nu al een jaar duurt, maakt iedereen een beetje moedeloos. Dat gevoel heb ik ook regelmatig. Ik wil graag weer eens op een terras een kop koffie drinken.”

Het hadden de woorden van horeca Nederland kunnen zijn, waarmee onze premier vorige week zijn brief aan heel Nederland begon. Maar de horeca houdt vandaag, dinsdag 2 maart, diezelfde Mark een spiegel voor.

Duidelijkheid

En ik kan het mij zo goed voorstellen. Je zult maar ondernemer zijn. Je zal je pensioenpotje maar leeg gegeten hebben terwijl je in het zonnetje een lekkere biefstuk had willen serveren aan je gasten. “Ik wil aan al mijn gasten en de hele overheid laten zien dat we dat biertje en die biefstuk veilig kunnen serveren op ons terras”, zegt Jacco Talen van De Babbel op het Caterplein. “De keuze voor de overheid is eigenlijk heel simpel: of je steunt ons voor 100%, of we mogen open, anders redden we het niet.”

Jacco doet vandaag mee aan de actie om de terrassen ‘open’ te doen. “We geven vandaag een duidelijk signaal af. Diezelfde duidelijkheid willen wij als ondernemers ook. We houden toezicht en het terras is met linten afgesloten zodat er niemand echt kan gaan zitten. Maar genoeg is genoeg. Dat zou na vandaag duidelijk moeten zijn.”

Briefje

Jacco heeft al een groot deel van zijn personeel moeten laten gaan. Die zijn zich nu aan het omscholen. “De Babbel is op dit moment zo’n beetje het meest gesloten bedrijf van heel Nederland”, stelt Jacco. “En bezorgen klinkt leuk, en ik doe het graag, maar ik ben naar de Maten een uur onderweg, dat vult mijn pensioenpotje echt niet aan. Ik wil mijn terras weer gezellig gevuld hebben.”

Dat terras ligt er vandaag in het zonnetje uitdagend bij. “Misschien moeten we Mark allemaal maar een briefje sturen dat De Babbel open moet”, verzucht Jacco.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!