Claudio’s IJssalon gaat dit jaar voor goud

Dinsdag 27 februari 2018

Door Redactie

Het was een spannende middag vorig jaar. De wethouder was er, de pers was en ook de nodige klanten en andere geïnteresseerden. IJssalon Claudio’s werd tweede in de verkiezing van ‘IJssalon van het jaar’. Heel fijn natuurlijk, maar dit jaar wil eigenaar Claudio Tabbers gaan voor goud.

Afgelopen december werd bekend dat Claudio’s IJssalon aan de Deventerstraat meedeed aan de Gouden IJspatel en de Gouden IJscreatie. Die prijzen wist de ijszaak net niet in de wacht te slepen, maar door de deelname hieraan had de zaak wel genoeg punten om weer genomineerd te worden voor ‘IJssalon van het jaar’. ,,Van beide wedstrijden worden de punten opgeteld en de beste 5 worden dan genomineerd”, legt Claudio uit. ,,In eerste instantie waren we niet genomineerd, maar afgelopen woensdag werden we gebeld met excuses dat er een fout gemaakt was en met de mededeling dat we toch genomineerd zijn.”

Claudio’s IJssalon is de enige ijssalon uit Apeldoorn die kans maakt op de titel ‘IJssalon van het jaar 2018’. Claudio: ,,Alle genomineerde ijssalons kunnen in de komende maand rekenen op bezoek van een mystery guest, evenals een gecertificeerd inspectiebureau dat het bedrijf zal beoordelen op de toepassing van hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie. Op zaterdag 24 maart, ‘De Internationale Dag van het Ambachtelijk IJs’, wordt de winnaar bekendgemaakt.”

Om dit jaar wél op plek 1 te eindigen zijn er de nodige aanpassingen gedaan naar aanleiding van het jurycommentaar van vorig jaar. ,,We hadden een mooi juryrapport, we zijn niet voor niets 2de geworden”, lacht de eigenaar. ,,Adviezen zaten echt in hele kleine dingen, maar voor de concurrentie is het niet verstandig om hier iets over mede te delen. We hebben deze dingen in de praktijk gebracht en verder houden we ons vast aan onze kwaliteit en service zoals men van ons gewend is.”

Claudio, die op zaterdag 10 maart zijn ijszaak weer opent als aftrap voor het nieuwe seizoen, geeft aan dat het een spannende tijd zal worden.  ,,Er zitten meerdere genomineerde ijssalons tussen die al eens de titel ‘Beste ijssalon van het jaar’ hebben gewonnen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!