Een reanimatiecursus volgen? Win-win situatie in december

Zaterdag 7 december 2019

Door rkapeldoorn

Elke week krijgen driehonderd Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie en het gebruik van een AED binnen zes minuten na een hartstilstand vergroot de overlevingskans van het slachtoffer met wel 50 procent. ‘Apeldoorn reanimeert’ van het Rode Kruis, afdeling Apeldoorn, stelt zich voor het zesde jaar op rij ten doel zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren. Dit alles voor het goede doel: 3FM Serious Request The Lifeline. Doel van dit jaar is het bestrijden van mensenhandel, zowel in Nederland als wereldwijd.

Op 19, 20 en 21 december worden er weer doorlopend cursussen gegeven in de locatie van Sprengeloo aan de Sprengenweg 81 in Apeldoorn. Naast het reanimeren leert men in de cursus ook om de toestand van een slachtoffer te beoordelen en hoe men een AED kan gebruiken. Een cursus duurt 4 uur, en na afloop ontvang de cursist -bij goed gevolg- een officieel certificaat wat 2 jaar geldig is. Deelname kost 35 euro. Dit bedrag komt volledig ten goede aan Serious Request, dus meer doneren mag (de landelijke adviesprijs van deze cursus bedraagt 55 euro). Ook herhalingen worden gegeven, evenals cursussen baby- en kinderreanimatie.

Deelnemers kunnen zich opgeven door het deze website te bezoeken en het aanmeldformulier in te vullen: https://shop.rodekruis.nl/apeldoorn-reanimeert. Ook groepen zijn welkom. Voor meer informatie, mail gerust naar apeldoorn.reanimeert@rodekruis.nl.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!