Gezocht: vrijwillige coördinator MaatjesApeldoorn Stimenz

Woensdag 2 maart 2016

Door Verenigingsburo1

MaatjesApeldoorn is een samenwerkingsverband tussen de Kap en Stimenz. Zij zijn een viertal specifieke maatjesdiensten die hun krachten hebben gebundeld. Zij bieden maatwerk door het 1 op 1 matchen van getrainde maatjes aan mensen die om ondersteuning op verschillende levensgebieden vragen. MaatjesApeldoorn heeft als doel het bevorderen van participatie en activering van kwetsbare burgers in de gemeente Apeldoorn, zoals het toe leiden naar passende activiteiten, netwerken, ontmoetingsplekken, dagbestedingsplekken of begeleid vrijwilligerswerk.

Ze koppelen een maatje (vrijwilliger) aan een deelnemer die op bepaalde punten in het leven even een maatje nodig heeft. Het maatjescontact kenmerkt zich door: 1 op 1 contact, er is sprake van persoonlijke ontwikkeling en het duurt een jaar. Deze 3 kenmerken onderscheiden het maatje van een vrijwilliger. Ze streven ernaar dat het traject na een jaar succesvol kan worden afgesloten en de deelnemer zoveel mogelijk op eigen kracht verder kan.

Bij Stimenz zijn 2 maatjesprojecten waarvoor je als Coördinator aan de slag gaat; Buddyzorg en Kracht2. Zij richten zich op de doelgroep anderstaligen, burgers in een sociaal isolement, ernstige chronische ziekten en beperkingen. Heb jij affiniteit met verschillende doelgroepen, kun jij goed afstemmen op die ander? Door het vertrek van de huidige vrijwillige coördinator zijn ze op zoek naar een nieuw coördinerend talent!

Heb je belangstelling voor deze vrijwilligersvacature, reageer dan vóór 1 april 2016 op deze vacature. Contactpersoon is Mariet van der Bijl, telnr. 06-52050860 of per email m.vdbijl@maatjesapeldoorn.nl

Deze vrijwilligersvacature wordt u aangeboden door het Verenigingsburo, onderdeel van Stimenz, Brinklaan 268 Apeldoorn.

Kijk voor deze vacature en/of andere vacatures op www.verenigingsburo.nl of bel 055-5270581.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!