HANOS en Aventus creëren mbo opleiding

Maandag 18 september 2023

Door Redactie

Groothandel HANOS heeft in samenwerking met Aventus, de mbo-opleider in de Stedendriehoek, een nieuw opleidingstraject aangekondigd, voor een geselecteerde groep medewerkers. Op woensdag 13 september vond de aftrap plaats voor dit opleidingstraject. Vanaf volgende week zal dit traject van start gaan en leiden tot het behalen van een mbo-diploma niveau 3, Verkoopspecialist. Deze inspanning onderstreept HANOS streven naar kwaliteit en de bevordering van de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers. Zowel HANOS als Aventus vinden hun oorsprong in Apeldoorn.

Het opleidingstraject

Gedurende het tweejarige BBL-traject, waarbij medewerkers 3 of 4 dagen per week werken en 1 dag per week naar school gaan. Gaan zij gespecialiseerde kennis vergaren over essentiële aspecten zoals het verkoopproces, productpresentatie, de goederenstroom en klantenservice. Met een sterke nadruk op optimalisatie. Dit programma gesteund door een intensieve samenwerking tussen HANOS en Aventus, en verrijkt met vak specialistische masterclasses, biedt medewerkers een op maat gemaakt traject dat de basis legt voor hun toekomstig succes.

Belangrijke Stap

Hans Rodenhuis, HR Directeur van HANOS. Benadrukt het belang van deze stap: “We zijn enorm trots dat we nu de volgende generatie vakspecialisten gaan opleiden. Door de samenwerking met Aventus dragen we nog meer bij aan een duurzame verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Zo kunnen onze medewerkers zich verder ontwikkelen, een mbo-diploma behalen en kunnen wij de komende jaren de kwaliteit blijven leveren die onze klanten van ons verwachten.”

Lokale Betrokkenheid

Petjo Molenaar, sectordirecteur Aventus. Vertelt over de samenwerking: “De gezamenlijke ambitie van HANOS en Aventus is het creëren van een duurzame samenwerking op het gebied van scholing en kennisuitwisseling. Het uiteindelijke doel is het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. En het waarborgen en optimaliseren van de kwaliteit van diensten.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!