Mister Blues viert z’n 65ste verjaardag met driedaags festival

Donderdag 24 november 2016

Door Redactie

Peter Vroon

Helemaal van niks wist ‘ie. Jan Kerseboom, Mister Blues, de eigenaar van het Bluescafé aan de Nieuwstraat. Kortgeleden geleden hoorde hij dat er een feestje werd georganiseerd voor hem. Afgelopen dinsdag, 22 november, werd hij 65 jaar. Niet zomaar even een feestje van een avondje, maar een driedaags festival. Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 26 november is het zover: het Bluesfeestival.

Wist je echt van niks?
,,Ja, echt. Mensen om me heen hebben het geregeld. En het café is versierd met vlaggetjes. Ook als verrassing.”

Vertel eens, wat is eigenlijk je achtergrond?
,,Eigenlijk heb ik, voordat ik het café kreeg in 1994, iets heel anders gedaan. Ik heb twintig jaar in het gevangeniswezen gewerkt en daarna nog zeven jaar bij de kinderbescherming. Wat ik bij deze laatste langs zag komen, was echt heel erg. Mensen doen hun kinderen hele nare dingen aan. Vandaar dat ik uiteindelijk met een café begon.”

Hoe ging dat?
,,Eerst combineerde ik het, maar na een tijdje stelde mijn baas voor dat ik me gewoon maar op het café moest gaan richten. Ik ben opgegroeid met een vioolspelende broer. Ik had altijd gepiep en geknars om me heen. Ik zette me daar tegen af, maar wilde toch graag iets met muziek doen. Er zat hiervoor een ander soort café hier en ik kwam al snel uit op ‘blues’. Eerst was het nog een stuk kleiner, maar in 1995 of 1996 hebben we verbouwd. De cafetaria die hiernaast zat hebben we er toen bijgetrokken.”

Ooit moeite gehad met dingen?
,,Ja, met de regelgeving. Als je een bord buiten neerzet of je hangt posters op, betaal je daar geld voor. Onlangs is dat bedrag verdubbeld.”

Waarom komen bezoekers naar jouw café?
,,Dat moet je aan hen vragen, haha! Ze komen in ieder geval voor de live muziek. Eigenlijk hebben we altijd op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag wel live optredens staan. In het begin was het een heel gemêleerd publiek dat naar het café kwam, in de loop der tijd kon ik wel met iedereen trouwen. Het zijn toch veelal wat oudere bezoekers, maar ook soms scholieren die langskomen.

Je gaat nu nog niet met pensioen. Wanneer dan wel?
,,Op het moment dat ik vind dat het mooi is geweest. Maar voorlopig nog niet hoor. Ik ben vorig jaar opa geworden, maar ik voel me nog helemaal niet oud.”

Het Bluesfeestival, ter ere van Jan zijn 65ste verjaardag, is dus vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november. Check wie er komen optreden, waar je kaarten kunt kopen en wat ze kosten in ons agenda-bericht.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?