Nieuwe centrummanager moet ondernemers verbinden

Vrijdag 20 januari 2017

Door Daniel van Harmelen

Hella Soethof

De Apeldoornse binnenstad moet de verbinding zoeken, en wel met de nieuwe centrummanager Hella Soethof. Donderdag 19 januari maakte de Stichting Centrum Management (SCMA) bekend dat zij het voortouw moet nemen om de binnenstad naar een hoger niveau te tillen.

Soethof heeft een tevreden Twello achter zich gelaten. Ze is van plan om in ieder geval komend jaar te gebruiken om mensen te leren kennen en de SCMA beter op de kaart te zetten. Als centrummanager is het haar taak om ideeën in de binnenstad te realiseren, in contact te blijven met ondernemers en, zoals ze zelf voor ogen heeft, de ondernemers van kennis en kunde te voorzien.

De SCMA blij met haar. Ze is gekozen omdat zij bij de doelstellingen van de stichting past, zegt ze. Hans Wesselink, voorzitter van de stichting, beaamt dit. Soethof heeft een fors mandaat en is redelijk vrij in haar doen en laten, ,,maar ik hou de doelstellingen wel in de gaten natuurlijk”, benadrukt Soethof.

De voormalige ‘mystery shopper‘ ervaart de binnenstad niet alleen als centrummanager, maar ook als gast. ,,Ik heb een goed beeld gekregen van consumentengedrag. Het is mijn uitdaging om ‘meer reuring in de binnenstad’, een wens van de ondernemers, te koppelen aan koopgedrag.”

Hans Wesselink besluit ,,onze binnenstad moet de huiskamer van de Veluwe worden”. In maart komt de SCMA naar buiten met concrete plannen voor de binnenstad.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!