Oliebollenkraam Bischoff heeft de lekkerste oliebollen van Gelderland

Zaterdag 19 december 2020

Door Redactie

Archief Apeldoorn Direct

“Ambachtelijke oliebollen met een hele goede smaak.” Dat is het eindoordeel waarmee Oliebollenkraam Bischoff een 9,5 kreeg van de oliebollentest 2020 van oliebollentestonline.nl. Een mooie opsteker voor Oliebollenkraam Bischoff, want zij kregen begin deze maand te maken met een brand in de kraam, waardoor ze 1,5 dag dicht bleven. Inmiddels zijn ze weer open en mogen ze zich dus ‘beste oliebollenbakker van Gelderland van 2020’ noemen.

Royaal gevuld

De test kijkt jaarlijks naar oliebollenkramen in alle provincies. Voor elke provincie wordt een top 10/11 samengesteld. Op 1 dus dit jaar de oliebollenkraam bij de Intratuin, maar zij zijn niet de enige Apeldoornse kraam in de lijst. Op 3 staan de oliebollen van IJssalon Gemelli aan de Arnhemseweg. Zij kregen een 8 en daarbij de woorden: “Royaal gevuld en erg lekker.” Ook Bakkerij Toet is te vinden in de Gelderse lijst. Met een 5de plek kregen zij een 7,5 als eindoordeel. “Wat licht van kleur, maar verder prima bolletjes”, meldt de jury erbij.

Voor de test kunnen oliebollenbakkers zichzelf aanmelden, maar ze kunnen ook opgegeven worden door de klanten. De jury let bij het (geheime) testen op onder meer smaak en uiterlijk. Door het overlijden van de grondlegger van de test werd er even getwijfeld dit jaar of de test wel door moest gaan, maar toch werd er besloten dit wel te doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!