Ondernemend Apeldoorn: Eerste editie ‘Business in Wonderland’

Dinsdag 20 februari 2024

Door Jasmijn ten Napel

De allereerste editie van “Business in Wonderland”. Over slechts 9 dagen, op donderdag 29 februari 2024, zal het nieuwe business event, een betoverende ervaring die verder reikt dan de gebruikelijke zakelijke bijeenkomsten, plaatsvinden. In dit artikel vertelt een van de initiatiefnemers, Kim Sijtsema, over dit unieke concept. 

Een avontuurlijke netwerkavond

“Business in Wonderland” wordt niet zomaar een netwerkavond. Het wordt een avontuur doordrenkt met elementen uit de betoverende wereld van Alice in Wonderland. Vanaf het moment van binnenkomst zullen ondernemers zich laten verwonderen en leiden door laagdrempelige opdrachten die de verbinding tussen Apeldoornse ondernemers versterken.

Het idee voor “Business in Wonderland” ontstond niet uit het niets, vertelt Kim Sijtsema van SeeYou@Apeldoorn: “Toen we een aantal jaar geleden met ondernemers aan het borrelen waren, kwamen we op het idee. Hoe mooi is het als we een business event kunnen organiseren voor meer dan 100 businessclubs en ondernemingsverenigingen in Apeldoorn? We verbinden het event aan de film Alice in Wonderland, waar meerdere mooie anekdotes in staan die gaan over ondernemerschap.” Het idee sluimerde al vóór de pandemie, maar kreeg pas echt vorm in september 2022. Met een divers bestuur, elk met hun eigen specialisme, werd het evenement al snel gesteund door hoofdsponsoren Autohopper en Mulder Connect. De gemeente Apeldoorn voegde zich ook bij de supporters, waardoor het evenement op 29 februari werkelijkheid wordt.

“Dit event is nieuw, iets unieks en een verbindend platform. De kans om nieuwe connecties te maken in de ondernemingswereld. Tijdens deze betoverende avond word je meegenomen in spelelementen: “We kunnen nog niet te veel prijsgeven, maar onze kernwaarden, ontmoeten, verbinden en ondernemen, komen zeker aan bod,” aldus Sijtsema.

Economisch en groen 

De wethouder Economische Zaken ondersteunt dit verrassende initiatief en zal zelf aanwezig zijn op deze bijzondere avond. De verbindende kracht tussen Apeldoornse ondernemers en businessclubs wordt erkend als een belangrijke stap in het versterken van de economie van de groene gemeente Apeldoorn. Ondanks de aanvankelijke terughoudendheid van Apeldoorn heeft het evenement nu het vertrouwen gewonnen van de gemeente, tal van bedrijven en businessclubs, met meer dan 90% van de kaarten al verkocht.

De organisatie van Business in Wonderland rust op de schouders van Stichting Business in Apeldoorn, met een gepassioneerd bestuur bestaande uit Martine van der Horst, Frank Huibers, Karin Beumer, Charel van den Hul, Clemens Beneder en Kim Sijtsema.

Culturele magie in samenwerking

Naast de steun van sponsoren, de gemeente en businessclubs, dragen diverse theatergroepen uit Apeldoorn bij aan de magie van de avond. “Hoe en wat, dat gaan we natuurlijk niet verklappen, dat is het mysterieuze, waarmee we iedereen ook de afgelopen maanden nieuwsgierig hebben gemaakt naar dit event“ zegt FrankHuibers ASK-theater, Musicalgroep Colours, Muziektheater Apeldoorn en Circus Apeldoorn leveren een bijdrage aan dit event. Naast de verbinding tussen de ondernemers is daarmee ook een verbinding gelegd tussen deze culturele groepen.

“We willen dit evenement graag voortzetten in de toekomst. We vullen hierbij de organisatie business award mooi aan. We zijn in gesprek over hoe we nog beter een gezamenlijk platform kunnen bieden voor de ondernemingen in Apeldoorn. Of je nu groot bent, klein, onbekend, net gestart of al lang gevestigd bent, ieder bedrijf is welkom,” voegt Kim toe. 

Meer weten? Bezoek dan de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!