Organisatie SUF wil jongeren en bedrijven verbinden

Dinsdag 11 juni 2019

Door Redactie

Op het Zwitsalterrein in Apeldoorn vindt op zaterdag 22 juni SUF plaats. In samenwerking met het Drakenbootfestival houdt SUF organisatie een feest voor én door Apeldoorns talent. SUF krijgt de beschikking over een tent waar 1.500 jongeren een avond los kunnen gaan.

Ondernemers Tim Janssen (23) en Bram Zeldenrijk (24) studeren beide nog en zien veel leeftijdsgenoten wegtrekken uit de stad om elders te studeren. ,,Wij krijgen vaak te horen dat Apeldoorn maar een saaie, suffe stad is”, zegt Janssen, student Rechten aan de Universiteit Utrecht. ,,Daar zijn we het niet mee eens. Wij vinden dat Apeldoorn veel te bieden heeft en dat willen we laten zien met SUF.”

Apeldoorns talent laten zien

DJ Julian Jordan, een geboren en getogen Apeldoorner, mag zijn talent al over de hele wereld laten zien en is de headliner bij SUF. ,,Wij willen een podium bieden aan mensen uit deze regio”, stelt Bram Zeldenrijk, masterstudent Digital Business and Innovation aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. ,,Hiermee willen we laten zien dat je met talent en hard werken veel kan bereiken. Met een DJ-duo van Café Jeroen, Gado Gado en Stino laten we zien wat Apeldoorn in huis heeft. Ook Snelle, een rapper uit de buurt van Deventer, komt optreden. Hij gaat het laatste half jaar als een komeet.”

Bedrijven en talent verbinden

Niet alleen muzikale talenten moeten de kans krijgen om zichzelf te laten zien. De jonge ondernemers willen Apeldoornse bedrijven een interactieve manier bieden om zichzelf kenbaar te maken en in contact te komen met het Apeldoornse talent. Janssen: ,,Ons lange termijn doel is om jongeren en deze bedrijven met elkaar te verbinden. Elke organisatie is op zoek naar goede mensen, voor welke functie dan ook.” Zeldenrijk vult aan: ,,Hoe mooi is het als je mensen uit de buurt weet aan te trekken? En hoe mooi is het als je het eerste contact legt als iedereen in een ontspannen, feestelijke stemming is? Verder moet het gewoon een groot, gezellig feest worden.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!