Help de bevolking van Oekraïne

Ruimere openingstijden spitsstroken A50

Maandag 6 augustus 2012

Door Redactie

Google Streetview

Je hebt ze er nog steeds bijzitten. Mensen die op de middelste baan blijven rijden, ondanks dat de spitsstrook is geopend. Meestal is de spitsstrook de strook die ook bekend staat als de vluchtstrook. Wellicht is het de doorgetrokken lijn die onervaren snelwegrijders er van weerhoudt, helemaal naar rechts uit te wijken.

Er is in elk geval goed nieuws voor de meer ervaren snelwegrijders die met regelmaat gebruik maken van de A50. Sinds 2 augustus 2012 stelt Rijkswaterstaat op elk moment de spitsstroken open op beide richtingen van de A50 Arnhem – knooppunt Beekbergen zodra meer dan 2700 motorvoertuigen per uur per rijrichting passeren. Dit komt de doorstroming van het verkeer op de A50 ten goede.

De spitsstroken A50 Arnhem – knooppunt Beekbergen zijn sinds 2006 in gebruik. Rijkswaterstaat opende de spitsstroken zodra tijdens de zogenaamde venstertijden (alle dagen tussen 7.00 en 23.00 uur) meer dan gemiddeld 3000 motorvoertuigen per rijrichting per uur passeerden. In de praktijk bleek echter dat ook buiten deze venstertijden behoefte was aan openstelling van de spitsstrook. Vanwege de venstertijden kon dat niet. Dit leidde nogal eens tot files.

Om verkeersveiligheidsredenen kan worden besloten bij een incident, calamiteit, werkzaamheden of ongunstige weersomstandigheden, de spitsstrook, ook bij een aanbod van meer dan 2700 motorvoertuigen per uur per richting, gesloten te houden, zie ook www.rijkswaterstaat.nl/spitsstroken

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?