Serious People: ’t Cafeetje van Marja draait door

Zaterdag 22 juli 2017

Door Redactie

Eigen foto

Sinds begin juli brengen we wekelijks op Apeldoorn Direct de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen hiervoor. In deel 4 komt Marja Fahner aan het woord van ’t Cafeetje van Marja. Zij is al maandenlang bezig voor 3FM Serious Request.

Wat ben je aan het doen voor 3FM Serious Request?

,,Al vanaf maart van dit jaar zijn we bezig met ’t Cafeetje van Marja: de Recordings. Eigenlijk had ik als eerste idee bedacht om een klein glazen huisje voor de deur te zetten met een soort sprekende etalagepop erin waar mensen geld konden doneren. Misschien doe ik dat alsnog wel, maar we zijn nu dus druk met de Recordings. Elke eerste zondag van de maand van 15 tot 17 uur kunnen Apeldoornse artiesten hierheen komen om 3 nummers op te nemen met behulp van Freek Steenman. Uiteindelijk kiezen ze 1 nummer als beste van deze 3 opnames en eind dit jaar wordt er een CD gemaakt van al deze nummers. Deze gaan we verkopen met de opbrengst natuurlijk voor 3FM Serious Request. Er komen nog 2 opnamedagen aan, namelijk zondag 3 september en zondag 1 oktober. De tijd daarna is om te mixen en het in elkaar zetten van de CD.”

Wanneer ontstond dit idee?

,,Eigenlijk direct toen bekend werd dat het evenement dit jaar in Apeldoorn zou plaatsvinden. We doen altijd wel een leuke actie voor 3FM Serious Request, maar nu wilden we toch wel wat groter uitpakken. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn, dit kost gewoon geld. Maar de opzet van mijn café was al vanaf het begin om elke 3 maanden iets te doen voor een goed doel, dus dit sluit daar mooi bij aan. Er zijn al verschillende artiesten geweest voor een opname, waaronder het Apeldoorns Popkoor van Reitse Giesbers en het duo Grace Souisa & Elroy Hasselt. En ook de band Yellow Pearl staat al op de planning.”

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Daar ben ik erg blij mee. En ook dat het huis op het Marktplein komt te staan en niet bijvoorbeeld op het Zwitsalterrein. We zetten hiermee Apeldoorn goed op de kaart. Ik ga zorgen voor heel veel tamtam hier in het café en voor de deur. Zo wil ik bijvoorbeeld ook een groot scherm neerzetten zodat mensen hier lekker een hapje kunnen eten, maar toch ook de uitzending van 3FM Serious Request in te gaten kunnen houden. Ik heb er heel veel zin in; het lijkt me zo leuk. Het is net als toen de Giro hier was, mensen stromen de stad in. Het zal een paar graden kouder zijn dan toen, maar het zal vast weer zo’n gezellige sfeer geven. Ik wil ook proberen tijdens de dagen zelf veel live muziek hier te hebben. Misschien dat bezoekers dan een klein bedrag als entree moeten betalen, maar dat gaat dan natuurlijk ook weer naar het Rode Kruis.”

Wat is je streefbedrag?

,,Poeh, dat is een goeie. Ik denk dat 500 euro toch zeker wel moet lukken. Met het kerstlied voor 3FM Serious Request hebben we vorig jaar ruim 400 euro opgehaald, dus meer dan dat lijkt me een mooi streven. We gaan proberen om in contact te komen met 3FM ook om te kijken of de CD ook via hen verkocht kan worden en ik hoorde al iets over dat ondernemers uit Apeldoorn op het Marktplein mogen staan tijdens het evenement, dus dat zou natuurlijk ook al flink meehelpen.”

Aanmelden voor het opnemen van een nummer voor 3FM Serious Request bij ’t Cafeetje van Marja kan via 06 517 88 614 of fahnermarja@hotmail.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!