Sushi proeven tijdens feestelijke opening Silk Sushi & Asian Dining

Maandag 16 december 2019

Door Amrutha Mol

Met een glas champagne en een brede glimlach ontvingen restauranteigenaar Rubin Hu en zijn compagnons Meng Hu en JianPi Guan vanavond (maandag 16 december) de genodigde gasten van het nieuwe Sushi-restaurant van Apeldoorn. Aan de Nieuwstraat 70, in het Apeldoornse centrum, opende Silk Sushi & Asian Dining.  Nadat de sushi, en andere Aziatische gerechtjes, geserveerd waren kon de officiële opening beginnen.

Silk Sushi zit al 1,5 jaar in de Zwolse binnenstad, maar is sinds vanavond dus officieel geopend in Apeldoorn. Rubin Hu: ,,Het concept is hetzelfde: beide restaurants hebben een hippe uitstraling. We hebben 90% van de inrichting uit het restaurant in Zwolle hier ook toegepast. Dit omdat we merkten dat de warme chique uitstraling het plaatje compleet hier ook compleet maakt. We proberen wel te vernieuwen, zo zijn de ‘jade’ groene stoelen nieuw.”

Soft opening

Misschien is het je opgevallen, dat we al eerder schreven over de opening van Silk Sushi? Daar heb je gelijk in, want eerder was de ‘soft opening’. Dat was voor Silk Sushi een goed moment om de kinderziektes eruit te halen voordat ze echt officieel open gingen. Rubin Hu: ,,De soft opening ging goed. Het gemiddelde cijfer, wat we terug kregen van gasten, was een 8,5. We hebben het bewust rustig gehouden tijdens de soft opening, tussen de 50 en 60 couverts. De eerste dag verliep niet zo soepel, maar zo moesten we onze draai vinden achter de bar en hadden we een probleem met de tablets. We hebben de eerste 2 weken wat meer hulp van buitenaf gehad, maar dat is prima. We hebben veel kunnen leren van de soft opening, hierdoor weten we nu beter hoe we dingen moeten oplossen.”

Anders dan bestaande sushi restaurants

Silk Sushi onderscheidt zich volgens Rubin van andere Apeldoornse sushi zaken, doordat ze een veel bredere kaart hebben. ,,’Silk’ is afgeleid van ‘de zijde route’ deze loopt door Azië. Langs Chinese, Koreaanse, Vietnamese, Japanse en Indonesische gerechten. Onze sushi is prominent aanwezig op de kaart, maar we hebben ook Silk specials en Chef’s specials. Mocht je nou geen vlees eten of vegan zijn? Dan hebben we daar ook meer dan 30 gerechten voor.” zegt Rubin Hu.

‘Dit had Apeldoorn nodig’

,,Bij de soft opening kregen we meer positieve reacties dan kritische reacties. Over het algemeen hoor ik dat we lekkere sushi hebben en dat we ons goed onderscheiden met verschillende Aziatische gerechten. Maar ik kan wel begrijpen dat sommige mensen kritisch waren over het probleem met de tablets”, zegt Rubin Hu.

Op de officiële opening waren er eigenlijk alleen maar positieve reacties. Zo zijn de nichtjes Hertgers erg tevreden met dit spontane avondje uit. Brenda Hertgers: ,,Het is wel grappig, want we werden na onze reservering, gebeld met de mededeling dat we vanavond, in plaats van een gewone avond in het restaurant, de openingsavond bij mochten wonen. Heel spontaan, maar zeker leuk dat ze ons op deze manier hebben ontvangen. Simone Hertgers sluit zich bij haar nichtje aan: ,,We gaan zo ongeveer 1 of 2 keer per maand gezellig uit eten en we hadden Silk Sushi nog niet gehad. We dachten: ‘laten we het maar proberen.’ We zijn positief verrast, we vinden het hier wel heel gezellig en gastvrij.”

Vic Bos kende Silk Sushi al wel en vertelt: ,,Zo’n mooi restaurant had Apeldoorn nodig. Het personeel is heel relaxt en vriendelijk. Zo is er altijd een praatje en word je niet behandeld als nummer. Ze onderscheiden zich echt met deze variërende kaart.” Renske Wind is het met Vic eens: ,,Het is gewoon top. Mooi, strak en warm interieur en goede bediening. Ik zou zeker zo’n Silk Special aanraden, hiermee onderscheiden ze zich wel. Dit is ook een leuke plek als onderdeel van een teamuitje.”

Roy Bloemendal kwam ook spontaan genieten van het eten: ,,Het eten is lekker, er hangt een warme, gastvrije sfeer en er is prima service. Het is voor mij best wel een spontaan avondje uit, maar het bevalt me wel.”

Getraind en gemotiveerd

Het was tijdens de openingsavond goed te merken: de bediening nam de tijd om hun gasten te voorzien van informatie over het programma van de avond en de geserveerde gerechten. Silk Sushi Apeldoorn heeft een aantal werknemers meegenomen vanuit hun vestiging in Zwolle, maar de meeste werknemers komen uit Apeldoorn. ,,Het is een vrij jong, gezellig en gemotiveerd team”, licht Rubin toe. ,,We hebben verschillende trainingen gehad, zoals koffietraining, wijntraining, gastvrijheidstraining en andere horecatrainingen zodat we voorbereid aan het werk zijn. Dit zorgde er onder meer voor dat we een dynamisch team zijn. Er hangen alleen maar positieve vibes, zo vlak voor de officiële opening.”

All you can taste

Rubin Hu kan niet in een glazen bol kijken, maar heeft wel positieve verwachtingen van de Apeldoornse Silk Sushi: ,,We hebben de intentie om een breed publiek aan te trekken en ik denk dat het ons ook wel gaat lukken. De verwachtingen zijn positief, wij hebben in elk geval heel veel zin in dit nieuwe avontuur.”

De zoveelste sushi tent in Apeldoorn? Nee, dit is geen ‘vreetschuur’ waar een ‘all you can eat’ buffet afloopt, legt hij uit: ,,Met het all you can taste concept willen we gasten juist kennis laten maken met de Aziatische keuken. Dingen die je misschien normaal minder snel zou proeven kun je nu wel proeven. Zo hebben we verschillende rijstwijnen, dat zijn Saké’s maar ook verschillende Aziatische bieren. Eigenlijk willen we onze gasten inpakken en een unieke beleving meegeven.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!