’t Zusje Apeldoorn wil de beste van het land worden

Dinsdag 17 december 2019

Door Redactie

't Zusje | Verkiezing vorig jaar

Ieder jaar houdt restaurant ’t Zusje een interne verkiezing. Want met 28 vestigingen door heel Nederland, wil natuurlijk elke vestiging dé beste en leukste van het land zijn. Dit jaar betrekt het restaurant in Apeldoorn voor het eerst ook de klanten bij de verkiezing.

Tot en met 31 december kan iedereen eenmalig stemmen op zijn of haar favoriete vestiging van ’t Zusje. En daar kan je ook nog iets mee winnen, namelijk een avondje uit eten bij ’t Zusje voor 2 personen. ,,Dit jaar is het voor het eerst dat we het publiek een duidelijke stem geven door deze manier van stemmen”, meldt bedrijfsleider Wesley Vastenhoud. ,,Dit is natuurlijk de kans om intern te laten zien dat wij als Apeldoorn op de kaart staan. De rapportcijfers liggen altijd redelijk dicht bij elkaar, maar wie weet is dit onze kans op net dat stapje te zetten die we missen.”

Overname

,,Sinds wij begin dit jaar overgenomen zijn door de nieuwe eigenaren Guus en Nick, waait er een andere wind door ‘t Zusje Apeldoorn”, legt Wesley uit. ,,Problemen worden opgepakt en aangepakt.  Dat is voor mij als bedrijfsleider een heerlijk gevoel.” Hij vertelt dat er een verkiezing is sinds er meerdere vestigingen van ’t Zusje zijn in Nederland. ,,Wij hebben daar nooit echt aan meegedaan, omdat de vorige eigenaar daar niet het nut van inzag. Guus en Nick wel. Die zorgen onder meer dat al het papierwerk op tijd is ingeleverd.”

De stemmen van de klanten tellen voor een groot deel mee. Wesley: ,,Ook de ‘Bureau de Wit-controles’, onze interne keuringsdienst, tellen mee en natuurlijk de ’t Zusje audits; alles bij elkaar levert een rapportcijfer op.” Voor het personeel zelf is er ook wat te winnen, zegt Nick. ,,Voor ons als team valt er volgens mij een personeelsfeest te winnen op kosten van het hoofdkantoor. Dat is natuurlijk altijd leuk”, lacht hij.

Uitbreiding

Het gaat goed met de Apeldoornse vestiging. Het restaurant zit nu bijna 4 jaar aan het Marktplein 25 en zit bijna dagelijks volgeboekt. Daarom is besloten om uit te breiden. Vanaf 2020 kunnen nog meer klanten terecht, doordat ze een stuk extra ruimte erbij krijgen. ,,Wij hebben sinds de nieuwe eigenaar de beschikking gekregen over een stukje leegstaand gemeentepand”, legt Wesley uit. ,,Dit wilde de pandeigenaar graag aan ons verhuren. Maar omdat de nieuwe eigenaar al gelijk begon met wat achterstallig onderhoud hebben we de tijd nodig gehad om wat ruimte te maken in het budget om de verbouwing te kunnen realiseren. Vandaar nu pas. We willen niet veel meer plekken erbij pakken, maar alles wat ruimer opzetten. Nu met die ruimte kunnen we groepen wat makkelijker kwijt en mochten we veel ’tweetjes’ krijgen, dan hebben we wat meer ruimte die te kunnen plaatsen. Het gaat om bijna 30 plekken bij een ideale bezetting.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!